изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:13 EEST
Прокурори влязоха в ЕРП-тата    
Новини София. Прокурори и данъчни влязоха в трите ЕРП-та в страната. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров. Целта е да се види дали има нарушения в дружествата.

Три екипа са сформирани. Всеки един от тях се състои от петима прокурори и данъчни. Първият екип проверява ЧЕЗ. Той се ръководи от Роман Василев, зам.-шеф на прокуратурата в София. Втроият екип проверява ЕВН, начело на него е Румен Попов, шеф на прокуратурата в Пловдив. Третият екип влиза в Енерго Про, начело с шефа на прокуратурата във Варна Владимир Чавдаров.

Екипите ще проверяват най-вече разходите за външни услуги на дружествата, как са направени, дали са действителни. Ще се видят задължително и какви са разходите по договорите за управление и контрол. В проверката съдействие ще окаже и ДАНС. Първите резултати трябва да са готови до 22 март.

Досега е направена проверка на ДКЕВР, каза още Цацаров. Тя е констатирала много нарушения. Основната забележка на прокуратурата към комисията е за бездействие. ДКЕВР е установила, че е имало много нарушения в отчитания период на сметките от ЕРП-тата, но не е предприела мерки, заяви Цацаров. Санкциите за това са от 20 000 лв. до 1 млн. лв.

Освен това Цацаров заяви, че има предложение и за икономическия министър в оставка Делян Добрев. Вчера той му е дал заявка за реализирането на промени по чл. 70 от Закона за енергетиката. Този текст дава право да се налагат на енергийните предприятия допълнителни услуги за защита на обществото.

Дал съм предложение след консултации с ДКЕВР да се наложат на всички енергийни предприятия допълнителни задължения за намаляване на крайната цена на тока, каза Цацаров.

 


Сходни връзки

Прокурори влязоха в ЕРП-тата | 11 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-02-27 @ 19:30 EET
да се готвят вик-тата
Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-02-27 @ 22:49 EET
Много ми е интересно как този ,който го постави на поста главен прокурор сега ще го разследва?
Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-02-28 @ 19:27 EET
А ШЕФКАТА НА ДКВЕР-ТО - НАЛИ ОБЯВИХА ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИЧКА  ПРОДАВА НЕЗАКОННО ЦИГАРИ ---- И КАКВО .... ИЛИ НЕ Е САМО ТЯ - КАРАЙ ДА ВЪРВИ
Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-03-02 @ 00:33 EET

Според правото е нарушител, а не престъпник. Това значи, че носи административна отговорност. За да има престъпление трябвя да има пострадал гражданин или реална заплаха за гражданин/граждани, или да има поне наличие на престъпна умисъл. Това е основен разделителен принцип между различните по вид деяния. Например ако караш по улицата с угасени фарове или пък не даваш пътепоказател, ти си нарушител, а не престъпник. ;-) 

Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-03-02 @ 10:21 EET

Не е ли  престъпление спрямо държавата незаконно да продаваш цигари?

Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-03-02 @ 10:44 EET

Зависи от мащаба. Ако направиш контрабанда на големи количества, редно е да се предизвика разследване. Ако те хванат с една торба и не си в условията на многократно повторение, следва само да ти вземат съдържанието + глоба.

Всичко е измислено вече много отдавна. Проблемът е във възпитанието на хората и оттам в прилагането на опита.  Ти например, би ли отказал пари, които за цял живот не можеш да спестиш, но които са достатъчни децата ти да учат в чужд престижен университет?  И ако приемеш подобна оферта, това прави ли те нечестен човек в собствените очи? Ами ако ти не приемеш, а съседът приеме, тогава ти какъв ще изглеждаш в очите на обществото - честен или глупав? Виж колко интересни въпроси възникват...  ;-)

Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-03-02 @ 10:59 EET
По внимателен преглед на историята на българската цивилизация дава точен отговор - най-могъща е била държавата ни, когато законите й не са позволявали шакалкавене и тълкуване в полза на корупция, предателство и кражба. Вярна, държавата ни в тези периоди е била авторитарна, монархия или както по-точно биха я определили историци, но е била могъща. Сега обикновно съдът се произнася в полза на властимащите, на олигарсите, на Златките и на прдателите, свързани с чужди държавни интереси, на сводниците и наркотрафикантите от горните етажи.
Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-08-08 @ 09:14 EEST
Тези мародери от Енерго про в Добрич ти откачат електромера, дори когато си платил сметката си, но в която предварително е начислена такса за откачане и свързване. Протестите срещу трите енергийни кърлежа върху тялото на българина нищо не постигнаха, защото платиха на софиянци да протестират срещу правителствата. Независима България може да има само с национализиране на мародерите от енергоразпределителните дружеиства
Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-08-08 @ 09:35 EEST
И с какви хора ще направиш национализацията? Къде ти са кадрите? Повечето хора не разбират от ниско напрежение, ти ще ги караш да бутат по високото и средното.

За да овладееш такъв отрасъл ти трябват специалисти. Тези специалисти трябва да ги мотивираш да работят. Как? Или със заплаха, или с пари. Тъй като парите явно са дефицит, явно ще трябва със заплаха да работиш.  Веднага мирът изчезва. Да не говорим, че като се хване тоз добродушния и неозлоблен народ за кобура и после спирка няма да има. Отделно имаш 10% фашисти (аз тези, които мразят евреите тъй им викам) и 11% башибозук. С една дума си положение "цуг-цванг", ако ме разбираш, товарищь революционер.

Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-08-09 @ 18:49 EEST
До   предния коментар.
 Голям специалист си явно на думи , Енерго про да не би да си вкараха специалисти отвън? .....Да не те благославям живей:)

Прокурори влязоха в ЕРП-тата
Автор: Anonymous да 2013-08-10 @ 07:06 EEST
Внесоха крадци. Посочи един чужденец, който да е специалист в Енерго про. Превърнаха ни в роби в собствената ни страна.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди