изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:55 EEST
Окръжен съд – Добрич, глоби адвокат, чието отсъствие стана причина за отлагане на дело срещу петима подсъдими за грабеж и кражби    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, не даде днес ход на делото срещу Георги Д. Г., Мариян Г. Г., Стоян Ал. П., Красимир Ст. В. и Росен Ст. К. Те са обвинени за грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие. Причина за отлагането стана отсъствието на служебния защитник на единия от тях.

Адвокатът му е преупълномощил свой колега, но Росен К. не се съгласи да бъде представляван от друг. Съдът наложи глоба в размер на 300 лв. на неявилия се адвокат, тъй като той е редовно призован и не е посочил предварително причини, че е възпрепятстван.

Окръжен съд –Добрич, разпореди да бъде изпратено искане до Адвокатска колегия – Добрич, за определяне на нов служебен защитник на друг подсъдим. Това бе предизвикано от отказа на назначения на Мариян Г. служебен защитник да го представлява.

Пресцентърът уточнява, че в съдебно заседание през януари Мариян Г. се отказа от назначения му служебен защитник и заяви, че сам ще ангажира адвокат. След това той уведоми писмено съда, че не разполага със средства, за да си наеме адвокат и връща пълномощията на служебния си защитник.

Окръжен съд – Добрич, разпореди днес да бъде изготвен подробен списък на вещите, които представляват веществени доказателства по наказателно дело и се съхраняват във Второ Районно управление „Полиция” в града.

Пресцентърът припомня, че предходното съдебно заседание по делото адвокатите им поискаха възможност до 28.02.2013 г. да сключат с прокуратурата споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Процесът ще продължи на 04.04.2013 г.

28.02.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, глоби адвокат, чието отсъствие стана причина за отлагане на дело срещу петима подсъдими за грабеж и кражби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди