изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:22 EEST
С ПЪЛНО МНОЗИНСТВО ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Новини С пълно мнозинство вчера Общинският съвет прие бюджета на община Добричка за 2013 година. Въпреки дългите дебати никой от 20-е присъстващи общински съветници не гласува "против" или "въздържал се" на предложението, внесено от кмета Петко Петков. Направени бяха само корекции относно разпореждането с резервния бюджетен кредит, решено бе освен в случаите на бедствия и аварии това да става след решение на ОбС и да бъдат внасяни отчети на всеки три месеца.

Съветниците гласуваха намаляване на представителните на кмета от 24 600 на 10 000 лева. "На мен не ми трябват представителни. Нямам нито една фактура, нито един гост не съм посрещал", категоричен бе Петко Петков. Решено бе 14 600 лева да бъдат изразходвани за стимулиране на даровити деца, успешно представили се на олимпиади, за стипендии на ученици и студенти и за закупуване на компютри в детските градини.

Още в началото на дебатите съветникът Донко Марев - председател на финансовата комисия, призова колегите си да превъзмогнат своите предразсъдъци и гласуват приемат бюджета. По думите му, за корекции вече е късно. "Такъв бюджет община Добричка не е имала. Близо 4 милиона лева са за капиталови разходи, няма село, в което да не е предвидено да се прави нещо", каза Марев. Той цитира становище на Националното сдружение на общините в Република България според което неприетият бюджет на община не е удар срещу кмета, срещу данъкоплатците.

Община Добричка е работила, работи и ще работи за финансовата стабилност, каза по време на дебатите Петко Петков. той цитира доклад на Министерството на финансите, според който общината е 17 място по този показател сред 264 общини в страната. И посочи, че от предходната година Добричка се е придвижила напред с над 80 места. Кметът заяви, че при актуализацията на бюджета в строителната програма ще бъдат включени и обекти, които в момента на фигурират в нея. Петко Петков съобщи, че сред общинските съветници на община Добричка има двама, които не са си платили данъците, и други петима, които нямат имоти на територията на общината и така приходите им към бюджета са нулеви. Кметът съобщи също, че в бюджета са предвидени средства за мобилни телефони на съветниците с лимит 20 лева на месец, както и 50 лева за транспортни разходи ежемесечно.

 

С пълно мнозинство ОбС гласува е отчета за изпълнението на бюджета на община Добричка за 2012 година. От него става ясно, че размерът на приходите е 10 779 395 лева, като от тях приходите за делегирани държавни дейности са 6 580 174 лева, а а местните приходи - 4 199 221 лева. По функции за образование са изразходвани 4 843 163 лева, за социално осигуряване, подпомагане и грижи - 1 153 285 лева, за жилищно строителство и БКС - 1 259 707 лева. По инвестиционната програма са вложени 1 064 718 лева.

Всички съветници подкрепиха още няколко докладни записки на кмета Петко Петков. Става дума за изпълнение на Програмата за управление на община Добричка за срока на мандата 2011- 2015 г. за 2012 година, приемане на Програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2013 година, одобрение на Годишен доклад за изпълнение на Общинския план за развитие на община Добричка за периода 2007-2013,  за 2012 г. и др. Приети бяха отчетите на кметове и кметски наместници за изразходване на средства, представляващи 30 процента от отдаването под наем на общински имоти в населените места. Гласувани бяха средства за издръжката на два автомобила - по един за Второ РУП и РС "Пожарна безопасност и защита на населението", както и на клубовете на пенсионера по места. Решено бе да бъдат финансирани младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" на територията на община Добричка. ОбС даде съгласието си да се кандидатства по Мярка 41322 - Обновяване и развитие на населените места пред МИГ-Добричка. Предвижда се с проектното предложение да се искат средства за рехабилитация на обществени зелени площи - паркове и градини, детски площадки, и съоръженията към тях в пет села. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

С ПЪЛНО МНОЗИНСТВО ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди