изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:50 EEST
Бракониер стреля по стража на резерват с автомата на кмета на Исперих    
Новини Бракониер, стрелял с "Калашников" по ловната стража в държавния резерват "Воден", ще бъде съден за опит за убийство. Автоматът е собственост на кмета на Исперих Бейсим Басри, твърди "Дневник".

С решение на Окръжният съд в Разград 45-годишният Шенол Бекир от с. Йонково да бъде задържан за постоянно в ареста. Екшънът се разиграл миналата събота в охраняваната гора. Трима горски надзиратели засекли Бекир, който качен на дърво, наблюдавал заложен от него капан за дивеч. На призива да слезе, той стрелял от клоните по пазачите, а после повторил откоса и докато бягал от тях.

Свидетели обясниха пред съда, че бракониерът имал ключове от ловната хижа в исперихското село Йонково, която се стопанисва от бащата на кмета Басри. Нарушителят сам взел автомата от касата и организирал акцията самостоятелно.

Градоначалникът на Исперих признал пред репортери, че оръжието, с което е стреляно по лесничеите, е негово. То не било откраднато от Бекир, а само ползвано от него, обяснил кметът.

Това е вторият случай на бракониерски набег в резервата "Воден" през последната година, при който е замесено името на Бейсим Басри. Миналото лято при нощна гонка охраната засича там неговия джип, но пред полицията кметът обяснил, че шофьорът му ползвал возилото без негово разрешение. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бракониер стреля по стража на резерват с автомата на кмета на Исперих | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди