изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:40 EEST
ЧЕЗ вбеси и Чехия    
НовиниПрага. ЧЕЗ вбеси и Чехия. Централата на компанията в Прага обяви колосално висока печалба от 1,5 млрд. евро за миналата година. Тя е натрупана от дейностите в Чехия, Източна Европа и България.

Чехите са скандализирани от заплатите на мениджърите в компанията и от охолството, в което живеят. В същото време 2/3 от акциите на ЧЕЗ са собственост на чешката държава и това дразни хората още повече.

"Всички къщи, по-скоро палатите, на топ мениджърите в ЧЕЗ - са в най-престижните квартали на Прага. В Чехия средната заплата е около 1000 евро, а тази на управителите на ЧЕЗ е 20 пъти по-висока. Нещо повече - те имат привилегировани акции от компанията, с които припечелват също добър дял от много милионната печалба на ЧЕЗ”, става ясно от репортаж на бТВ.

В допълнение шефовете в компанията имат колосални социални пакети и бонуси, с които обучават децата си в най-елитните училища.

България иска да вземя лиценза на ЧЕЗ в момента. Албания изгони монополиста през януари. По-ниските печалби на ЧЕЗ обаче няма да се отразят на доходите на топ мениджърите на ЧЕЗ в Прага. Техният жизнен стандарт може да бъде понижен, само ако акциите на ЧЕЗ на борсата се сринат. http://standartnews.com

 


Сходни връзки

ЧЕЗ вбеси и Чехия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди