изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:01 EEST
Над 50 000 варненци излязоха на масов протест    
Култура

Между 50 000 и 70 000 варненци излязоха на пореден масов протест срещу монополите с искания за оставката на кмета на Варна Кирил Йорданов, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.



Протестиращите съобщиха, че от днес във Варна се обявява гражданско неподчинение и никой няма да плаща сметките си за ток. Заради празничния ден шествието се отправи към паметника на Васил Левски, където ще бъдат поднесени венци и цветя. От там протестиращите ще минат покрай ВиК и ще се върнат пред общината. Шествието отново бе предвождано от около 50 рокери с мотори. Засега протестът е мирен.

По-рано днес стана ясно, че ГЕРБ оттегля подкрепата си за кмета Йорданов във Варна. След няколко седмични хилядни протести във Варна срещу кмета Кирил Йорданов, той вероятно ще бъде принуден да подаде оставката си.

Варна стана "столица на протестите" – варненци всеки ден бяха на улицата срещу високите цени на тока и лошото управление в страната. Те настояват и кметът на града Кирил Йорданов да напусне поста поради провала му. На тези протести имаше и окървавени хора. А Йорданов, който е трети мандат кмет на Варна, този път с подкрепата на ГЕРБ, организира какво ли не за подкрепата си, включително и деца на спортен празник да размахват лозунги в негова подкрепа. Това е недопустимо, дори незаконно да бъдат замесвани деца в политически акции. След поредни дни на масови протести дойде и денят 20 февруари, когато един от протестиращите - 36-годишният Пламен Горанов в ранната сутрин се самозапали пред сградата на Община Варна. Според прокуратурата той носел плакат с искане за оставката на кмета, който след инцидента бил скрит от един от притеклите се на помощ охранители на кметството. Пламен е човек с изявена гражданска позиция, противник на несправедливостта и готов да протестира в подкрепа на хора, изпаднали в беда. Пламен активно се включва в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в "столица" на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток. Отчаян от положението той се самозапали пред сградата на община Варна. Състоянието на Пламен до ден - днешен е тежко, той е поставен в медикаментозна кома и лекарите се борят за живота му. Във Варна и страната са организирани акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Над 50 000 варненци излязоха на масов протест | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди