изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:53 EEST
Хиляди българи изкачиха Шипка, държавници нямаше    
Общество

Над 10 хиляди българи от цялата страна се изкачиха на връх Шипка, за да почетат паметта на загиналите герои за свободата на България, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.



Едва около 1000 от тях останаха на площада под върха за традиционните речи, в които се включват политиците. За първа година, от поне 10 назад, политиците, които се включиха в честванията на 135-ата годишнина от Освобождението на България бяха изключително малко. Освен двама депутати от габровския регион, областните управители на Стара Загора и Габрово, кметовете на двата града, единствено министърът по управлението на еврофондовете в оставка Томислав Дончев, бе сред официалните лица. За първи път от доста години президентството на Република България нямаше свой официален представител.

"Искам една по-добра България от това, което е в момента, защото за мен лека полека България малко затъва. Надявам се не само за днешния празник да се качваме на този хубав паметник", каза млад мъж, дошъл за честванията на 3 март.

Младо семейство казаха, че са на връх Шипка, защото са горди от това, че са българи. Трябва все повече да мислим за тази държава, а най-вече политиците ни, добави те. Младо момиче посочи, че вярата в хората и добротата най-вече са я довели днес на връх Шипка. "Свобода искаме и ние, не знам дали я имаме", добави момичето. Друга гражданка каза, че днес задължително се чувства свободна. "Отдавна ми е мечта да съм на 3 март на това велико за България място", каза още жената. Други граждани бяха уверени, че трябва да има по-добро бъдеще за децата, "защото за нас няма да има". "Повече късмет и по-ниски сметки", пожела млад мъж. След това българите на Шипка изпяха химна на България в чест на загиналите за свободата ни. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Хиляди българи изкачиха Шипка, държавници нямаше | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди