изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:47 EEST
Протестиращите опнаха две палатки до парламента    
Новини „Това не е протест. Това е процес”, е призивът, поставен на една от двете палатки, които протестиращи срещу монополите опънаха до сградата на Народното събрание в столицата, за да изразят своето недоволство. Палатките ще останат поне до 12 март, обяви един от организаторите на протестите Янаки Ганчев. Той също ще обитава палатковия лагер.

Ганчев посочи, че лагерът е узаконен и е с разрешение на Столична община. Протестиращите очакват да получат химическа тоалетна. „Днес изпратихме писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което посочихме исканията си”, съобщи Ганчев.
Той обясни, че протестиращите настояват за свикване на референдум за Велико народно събрание, заедно с предсрочните парламентарни избори, за промени в Изборния кодекс, които ще дадат възможност на гражданите да участват в изборния процес със свои представителите, както и да бъдат спрени изпълнителните дела на банки и монополи по бързо производство срещу граждани.
Янаки Ганчев посочи, че протестите на Орлов мост ще продължават. „Именно на Орлов мост свалихме правителството, затова до Народното събрание ще получим своите искания”, заяви Ганчев.

Той отрече информацията, че палатки ще бъдат опънати и пред сградата на президентската институция.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Протестиращите опнаха две палатки до парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди