изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:42 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ

- На 2 март около 10:15 часа е получено съобщение за това, че двама неизвестни извършители, извършват кражба на ламарина от подлеза до гара „ЮГ”, в края на ул. „Независимост” в град Добрич. Изпратените автопатрули, установяват в момент на демонтиране на метални елементи П.П. (63г.) от град Бургас и П.Н. (74г.) от град Добрич. Демонтираната конструкция е около 100 м2, собственост на община град Добрич. Двамата извършители са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич. По случая е започнато бързо полицейско производство по описа на Първо РУП Добрич.
- На 3 март в 10:25 часа в Първо РУП Добрич е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че за времето от 5 януари до 3 март 2013 година, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на 100 литра домашна ракия, арматурно желязо и 1 м3 дърва за огрев. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
- На 2 март около 05:00 часа, по бул. „Добруджа” пред сградата на Второ РУП Добрич е възникнал ПТП с материални щети. Лек автомобил „Рено”, управляван от 23 – годишната И.А., поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила, напуска пътното платно и се удря в тролейбусен стълб. При последвалата проверка за алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 0,95 промила в издишания от водача въздух. Взета е кръвна проба по надлежния ред. Работата по случая продължава.
- На 2 март, около 10:35 часа, по бул. „25-ти Септември” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил, управляван от З.К. (50г.) от град Добрич. При последвалата проверка за алкохол цифровата индикация отчита наличието на 1,78 промила в издишания от водача въздух. Водача на МПС е задържан за 24 часа в Първо РУП Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
- Около 22:30 часа на 2 март, в град Балчик, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от С.С. (35г.) от град Балчик. От последвалата проверка за алкохол цифровата индикация отчита наличието на 2.06 промила в издишания от водача въздух. Взета е кръвна проба за химическо изследване по надлежния ред. С полицейска мярка за срок от 24 часа, водача на МПС е задържан в РУП Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.
- На 2 март около 16:30 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП, в с. Честименско, община Тервел. Лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от Ю.К. (50г.), преминава с предна лява гума през крака на 74-годишнния П.П.  При последвалата проверка за алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,90 промила в издишания от водача въздух. Пострадалия мъж е без наранявания. Водача на МПС е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа в РУП Тервел. По случая се работи в условията на досъдебно производство.
- На 3 март, около 05:00 часа, в град Тервел, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от А.А. (30г.) от с. Честименско, община Тервел. При последвалата проверка за алкохол цифровата индикация отчита наличието на 1,75 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа, водача на МПС е задържан в РУП Тервел. По случая се работи в условията на досъдебно производство.
- На 2 март в 06:30 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9, на около 100 метра преди входа за град Шабла. Лек автомобил „Фолксваген”, управляван от турският гражданин Х.Т. (34г.), губи контрол над автомобила и навлиза в отводнителен канал, намиращ се в ляво по посока на движението. Вследствие на възникналото ПТП, е пострадала возещата се на предна дясна седалка румънска гражданка. Същата е с фрактура на лумбален прешлен и съчетана травма, без опасност за живота. Прегледана е в МБАЛ Добрич, след което е транспортирана до МБАЛ „Св. Ана” в град Варна за лечение. Извършената проба за алкохол на водача на МПС е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Шабла.

 Контролните органи са съставили 47 акта и 49 фиша за констатираните от тях нарушения.

 На територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 4 пожара без материални загуби.
 

04.03.2013 г.       ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди