изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:00 EEST
3 години условно лишаване от свобода получиха трима подсъдими за отвличане    
Ред и сигурностНаказание 3 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок получиха трима младежи, след като Окръжен съд – Добрич, одобри сключените между тях и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумения за решаване на делата им в досъдебното производство.

По силата на споразуменията Павел Н. П. на 24 години и Валентин Н. П. на 23 години, двамата от гр. Попово, и 44-годишният Георги Т. М. от гр. Варна са признати за виновни за извършване на отвличане. На 23.07.2011 г. в гр. Добрич, в съучастие, като съизвършители те са отвлекли 25-годишен тогава младеж. Деянието е извършено от повече от две лица и при форма на вината – пряк умисъл.

Разследването е установило, че на 20.07.2011 г. е била извършена кражба на накити от дома на Георги М. в гр. Варна. Същия ден пострадалият е работил със строителна бригада на обект, непосредствено до дома му. Георги М. и съпругата му се усъмнили, че той е извършител. Решили да посетят гр. Добрич, да му потърсят отговорност и да си върнат отнетите вещи. На 23.07.2011 г. семейството тръгнало с личния си автомобил, а Павел П. и Валентин П. с „Форд Мондео”, шофиран от друго лице. Те намерили 25-годишния младеж да работи по фасадата на блок в кв. Дружба в гр. Добрич. Тримата подсъдими му казали да се спусне на земята и щом сторил това се нахвърлили с удари върху него. Пострадалият отрекъл да е извършил кражбата. Нападателите го натикали във „Форда” и го откарали в землището на с. Плачи дол. Там продължили да му нанасят удари, но той отричал да е извършил кражбата. Тримата му казали, че ще се върнат след няколко дни, за да им предаде отнетото и го изоставили там.

Всеки от подсъдимите заяви днес, че се признава за виновен, доброволно е подписал споразумението, отказва се от разглеждане на делото му по общия ред и приема последиците на влязла в сила присъда. Окръжен съд – Добрич, одобри споразуменията, постигнати между подсъдимите и Окръжна прокуратура – Добрич, тъй като те отговарят на закона и морала.

Наказателното производство срещу Павел П., Валентин П. и Георги М. е прекратено.

04.03.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

3 години условно лишаване от свобода получиха трима подсъдими за отвличане | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди