изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:03 EEST
ДКЕВР намалява цените на електроенергията средно със 7 % от 5 март    
НовиниСофия. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) намали цените на електроенергията от 5 март, средно с около 7 %. Средното намаление на цените за ЧЕЗ е 7,17%, за ЕВН е 7,28% и за ЕНЕРГО ПРО – 6,22%.


В съобщение, публикувано на интернет страницата на ДКЕВР, се казва, че предложеното намаление на цените на електрическата енергия от 5 март 2013 г. за битовите потребители се дължи на следното:
1. Намаление на признатия максимален размер технологични разходи (загуби по мрежата) за електроразпределителните дружества от 15% на 12%, което намери отражение в цената за пренос на ниско напрежение.
2. Корекция на цената на Обществения доставчик, по която продава електрическа енергия за регулирания пазар, като е отразено намалението на цените на електрическата енергия на производителите, използващи природен газ като основно гориво.
3. Промяна на тарифната структура, като се създават условия за стимулиране на потреблението на нощна енергия, което от своя страна се очаква да създаде условия за по-балансирано управление на електроенергийната система като цяло.
В проекта на решение на ДКЕВР са публикувани и крайните цени на енергията за клиентите на ниско напрежение, което ще даде възможност на доставчиците на електрическа енергия да фактурират на клиентите си по една цена. Допълнителна информация за елементите, които са включени в нея дружествата ще предоставят на гърба на фактурата.
Предложеното намаление на цените за битовите потребители от 5 март 2013 г. не включва промяна в квотите на производителите, участващи във формирането на т.нар. „миксова цена“, т.е. запазени са утвърдените от комисията квоти за производителите за регулирания пазар от 1 юли 2012 г. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

ДКЕВР намалява цените на електроенергията средно със 7 % от 5 март | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДКЕВР намалява цените на електроенергията средно със 7 % от 5 март
Автор: Anonymous да 2013-03-05 @ 08:14 EET
И пак най-скъпия ток в Добрич! Ураааа, не изпускаме първенството за най-скъпи ток, вода и газ! Честито добруджанци!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди