изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:34 EET
Бум на самоубийства в градовете на протеста    
ОбществоИзпълненото със страсти време на протести увеличи броя на самоубийствата, и то в градовете, които са най-активни в недоволството срещу монополите и бедността. Това сочат данните на Спешна помощ и полицията във Варна, София и Благоевград.

След смъртта на самозапалилия се Пламен Горанов от Варна стана ясно, че в града е скочил броят на самоубийците. Вчера мъж на 43 г. се хвърли от Аспаруховия мост, а в неделя друг младеж се гръмна в главата.

По петима се хвърлят от същия мост всеки месец.В дните на протести средно по двама души се самоубиват в града. В София от началото на годината досега край на живота си са сложили 129 души, а други 21 са опитали.

Полицаите в столицата признават неофициално, че не помнят такъв бум, особено през зимата. Само миналия петък 10 души са посегнали на живота си, като трима от тях - с пистолети. Фаталните 13 души са загинали от собствената си ръка и в Благоевградско за около 3 месеца. Броят им може да не изглежда стряскащ, но е огромен на фона на обичайните случаи в този район на страната.

И полицаите в Благоевград признават, че има бум на самоубийствата, и то преди “сезона”, който е през пролетта и есента. Най-много хора напускали този свят заради проблеми с парите. Те обикновено са на възраст между 38 и 52 г.

В Пловдив само двама души са сложили край на живота си от началото на 2013 г., но единият случай е драстичен - 32-годишният военен Георги Тепавичаров изби семейството си и се гръмна. Причината - проблем с връщането на кредит.

“В най-тежката криза в Гърция, която бе през март и април м.г., самоубийствата там са се увеличили сериозно. Напълно възможно е нещастните случаи от последните дни у нас да са начало на черна тенденция”, коментира проф. Вихра Миланова, национален консултант по психиатрия.

Тя посочи, че не само хора с депресия, но и такива, които отговарят за битието на свои тежко болни близки, са смазани от отговорностите и затова също търсят спасение, като посягат на живота си. В клиниката по психиатрия на проф. Миланова, която е в Александровска болница, от началото на годината има сериозен скок на болните (даже се стигнало до връщане на пациенти), а 30% от тях са с риск за самоубийство. Топлото време също си казвало думата и тласкало депресираните към крайната мярка. trud.bg

 


Сходни връзки

Бум на самоубийства в градовете на протеста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди