изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:27 EET
СТУДЕНТИ ОТ 10-ТИНА ДЪРЖАВИ ИЗРАБОТИХА МАРТЕНИЦИ    
НовиниБългарските и чуждестранни студенти от Висше училище Международен колеж /ВУМК/ в Добрич организираха в петък работилница за мартеници. С тази инициатива те искат да покажат и разкажат за обичаите и традициите в България, свързани с настъпването на първа пролет.

Студенти от Нигерия, Китай, Литва, Русия, Турция, Румъния, Украйна, Туркменистан, Молдова заедно със своите български колеги и преподаватели от ВУМК създадоха мартенички, част от които ще бъдат подарени на децата от дома в село Крушари, а останалите бяха разменени между чуждестранните студенти. Някои от учещите във ВУМК във Варна специално бяха дошли за събитието.

Първенец по производство на мартеници бе студентка от Китай – Линда Уанг, а най-оригинална и интересната бе създадена от Андрей от Русия и Андриан от Румъния. Най-голямата мартеница – Пижо и Пенда /около 50 см височина/ бе направена от Настя от Русия. Ръководителят на учебен отдел във висшето училище Татяна Христова и преподавателят по английски език Неда Димитрова бяха сред първите, които демонстрираха с конците в бяло и червено.

По време на работилницата студентите от Молдова, Украйна и Румъния споделиха, че също имат обичай да си закичват бели и червени конци за здравей и успехи. НДТ

 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ ОТ 10-ТИНА ДЪРЖАВИ ИЗРАБОТИХА МАРТЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди