изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:03 EET
Пълна блокада на Народното събрание    
Новини Постоянните протестни действия в София започват днес в 11,00 часа с обсада на Народното събрание. Протестиращите в страната също ще подкрепят софиянци като протестират и блокират важни места в страната. Това тръбят социалните мрежи. Заявки за участие са дали стотици души.

На своя среща вчера представители на протестиращи и организатори на протестите в София приеха документ обобщаващ исканията на всички граждани. Исканията са обобщени в три точки:

1. Спешен ремонт на Изборния Кодекс.

2. Незабавен мораториум върху всички разпоредителни действия на правителствата и на всички започнали процедури по приватизационни сделки, обществени поръчки и издаване на концесии до отмяната му от ново Народно събрание.

3. Незабавен мораториум върху всички изпълнителни и съдебни дела на монополите – ЕРП-та, Топлофикация, ВиК, Банки, финансови институции и мобилни оператори срещу гражданите до отмяната му от ново Народно събрание.

Постоянните протестни действия и блокади в цялата страна ще продължат до изпълнение на искания. Гражданите са категорично решени да отстояват своите искания независимо колко време и усилия ще им коства това. Документът е разпространен и сред другите организации на протестиращите в страната и ще се яви като знаме на гражданския протест в България.

Национална среща на протестиращи ще се проведе днес в столичен хотел. Организаторите са “Свободни, можещи, силни" – хората, организирали протестите срещу винетките за паркиране в центъра на София миналото лято. Сред поканените на срещата, по техните думи, е елитът на нацията. Не са поканени обаче координаторите на националните протести. Очаква се по време на срещата официално да бъде издигната кандидатурата на икономиста Димитър Иванов за служебен премиер.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Пълна блокада на Народното събрание | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди