изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:46 EEST
Окръжен съд – Добрич, обяви за решаване иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 34-годишен добричлия    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, обяви за решаване гражданското дело, образувано по мотивирано искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 34-годишния Страхил Стр. К. и неговата съпруга. Комисията претендира за отнемане в полза на държавата на имущество с обща стойност 131 925,85 лв. - лек автомобил „Форд Ескорт”, банкови депозити и суми, получени от продажбата на недвижим имот, два леки автомобила, лизингови вноски за трети, и на дружествени дялове.

Днес съдът изслуша и прие заключението на вещото лице, изготвило допълнителна съдебно-счетоводна експертиза. В предходни съдебни заседания съдът прие съдебно-автотехническа, съдебно-техническа експертизи и основна икономическа експертиза.

Инспекторите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество пледираха да бъде уважен искът им като основателен и доказан. Те посочиха, че в повечето варианти на съдебно-икономическата експертиза се установява отрицателна разлика в приходите и разходите на семейството. Поискано бе, съдът да не взема предвид вариантите, които включват заемни средства от физически лица, тъй като не били доказани с договор. Комисията пледира съда да съобрази решението си с първия вариант на допълнителната счетоводна експертиза, според който отрицателната разлика е в размер на 1100,12 минимални работни заплати.

Адвокатите на ответниците поискаха да бъде отхвърлен искът на Комисията като неоснователен и недоказан. Защитниците твърдят, че няма имущество, придобито от незаконни източници. Според тях като не се признават взети на заем от физически лица средства, се изкривяват експертизите. Те поискаха съдът да обоснове решението си с варианти на основната експертиза, по които се установява положителна разлика в размер на 412 МРЗ и в размер на 281 МРЗ.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, каза, че със събраните по делото доказателства е установено, че Страхил К. и съпругата му притежават имущество на значителна стойност, което е придобито незаконно. Прокурорът помоли то да бъде отнето в полза на държавата като се уважи искът й.

Съдът счете делото за изяснено и ще се произнесе по него в законния едномесечен срок.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че производството на Комисията срещу тях е образувано във връзка с осъждане на Страхил К. за измама. На 28.11.2011 г. е влязла в сила присъда на Районен съд – Добрич, срещу него за това, че на 25.10.2008 г. в гр. Добрич, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у служител на строителна фирма и с това е причинил на дружеството имотна вреда в размер на 8 668,02 лв.

06.03.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, обяви за решаване иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 34-годишен добричлия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди