изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:18 EET
Детството свършва на 12    
Любопитно

Детството свършва на 12-годишна възраст заради "токсична комбинация" от влияния, сред които онлайн порно и шоубизнес култура, показва изследване сред британски родители.



Близо 75% от анкетираните майки и бащи заявили, че детските качества се загубват преди децата им да навлязат в тийнейджърските си години. 60% от родителите се оплакали, че децата им губят невинността си още на 10 години.

Само един на всеки 50 анкетирани заявил, че е успял да защити детето си от прекалено бързо порастване преди да навърши 16 години, възрастта, в която тяхното поколение е навлязло в зрял етап. В изследването на сайта за родителски грижи Netmums участвали около 1000 родители, чиито деца били на възраст между 7 и 13 години. 89 на сто от участниците заявили, че обществото кара децата да съзряват прекалено бързо.

Според тях невинността се губи заради широкия достъп до интернет порно, социалните медии, шоубизнес културата, снимките на слаби или прекомерно сексапилни звезди и списания, насочени към малки деца, изпълнени с неподходящо съдържание. Допитването установило още, че две трети от младите момчета смятат, че трябва да се държат като мачовци. Половината от тях се притесняват прекалено за външния си вид, а сходен процент смятат, че трябва да бъдат добри във всичко - от училището до спорта. Една трета считат, че "парите са най-важното нещо за човека".

75% от момичетата са обсебени от външния си вид, половината се безпокоят за популярността си, а сходен процент усещат огромно напрежение да се поддържат слаби. Над 25% от момичетата под 13 години мислят за противоположния пол, целувки и секс. Мнозинството родители заявили, че дрехите на децата, особено на момичетата, често са прекалено секси. Много от тях се оплакали от размерите на дрехите, които са еднакви за 7 до 16-годишните. Една трета от майките и бащите заявили, че непрекъснато се борят да запазят детското в децата си възможно най-дълго.

Наблюдава се значителна разлика в забавленията на различните поколения. Само 20% от днешните деца обичат да четат спрямо 40% от техните родители. Само 25% от днешните младежи обичат да играят навън и вместо това предпочитат да са сами с iPad-а си или други таблети. Над две трети от родителите заявили, че са обичали да играят навън в детските си години. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Детството свършва на 12 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди