изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:04 EEST
Костадинов: ДАНС следи протестите    
Политика"Уверихме се, че в момента ДАНС следят това, което се случва, следят протестите". Това заяви председателят на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Камен Костадинов, след като комисията изслуша председателя на ДАНС Константин Казаков, предаде репортер на БГНЕС.

Според Камен Костадинов има достатъчно добър аналитичен потенциал в агенцията, който няма да допусне заплахи от непосредствен характер. "За нас беше важно дали ДАНС работи в тази посока, дали се правят анализи, дали има капацитет. Стигнахме до извода, че имат капацитет и че работят, както по възможността да бъдат експлоатирани протестите от криминално и по друг начин зависими лица, така и те да бъдат изкривявани в една или друга посока. Изводът е, че ДАНС работи и наблюдава процесите и следи да няма заплахи за националната сигурност от тази гледна точка", добави председателят на комисията.

Той е задал въпрос на председателя на ДАНС как върви проверката, възложена на ДАНС от Софийската градска прокуратура по отношение на твърденията на премиера в оставка за поръчания от Ахмед Доган атентат спрямо него. "Казаков ме увери, че се очаква в рамките на следващите няколко дни да приключи проверката и да отговорят на всички въпроси. В рамките на следващата седмица би следвало да очакваме заключение на ДАНС", заяви Костадинов.

Парламентарната комисия прие днес годишния доклад за дейността на държавната агенция за 2012 година. Депутатите са направили ретроспекция на работата си в последните почти 4 години и са стигнали до общия извод, че трябва да се препоръча на следващото Народно събрание да продължи практиката да има парламентарен контрол върху ДАНС. Общият извод е, че е изключително важен и ползотворен опит да има граждански контрол върху службите, коментира Костадинов. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Костадинов: ДАНС следи протестите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди