изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:35 EEST
ПОЧИНА ВЛАДИМИР ХАНДЖИЕВ    
Общество След тежко боледуване на 7 март 2013 г. почина на 66 години нашият приятел и съсобственик във вестник "Нова добруджанска трибуна" инж. Владимир Божидаров Ханджиев.

Инж. Владимир Ханджиев е роден в Добрич на 11 май 1946 г. в семейството на емблематични за Добруджа родители - учителите и  родолюбците Божидар и Лилия Ханджиеви. През 1970 г. завършва ВИСИ в София със специалност строителен инженер. С името му е свързан възходът на строителството в Толбухински окръг /Добричка област/ - жилища, селскостопански и промишлени обекти, почти всички по-големи сгради в центъра на Добрич - хотелските комплекси "Добруджа" и "България", ДТ "Йордан Йовков", Домът на книгата, телевизионната кула, хирургическият корпус, поликлиниките, спортните зали, най-големите училища, Институтът за детски и начални учители... Ръководил е и изграждането на стратегически военни обекти, болници, училища, стопански сгради в Либия. След промените беше три години зам.-кмет по строителството и жилищната политика на Община град Добрич. Професионализмът беше емблема на дейността му.
Владимир Ханджиев имаше пряко участие в съществени инициативи за Добрич след 1989 г. като
газификацията, прилагането на релефни цветни бетони, създаването на кабелна телевизия, проектирането на водоснабдяването на областния център, създаването на Строителна камара и жилищно-инвестиционен фонд. С неговата изключителна ангажираност и подкрепа бе утвърден новосъздаденият през 1993 г. първи областен всекидневен вестник  "Нова добруджанска трибуна".

Владо беше и активен общественик. Той е и сред основаването на първия Ротари клуб в Добруджа, този в родния му град. Помагал е на много хора. 

Владо имаше много уважавана и обичана в Добрич съпруга - д-р Румяна Профирова, която ни напусна рано. Успя да отгледа и възпита като достойни българи осиротелите си деца Божидар и Мила, с които се гордееше до последния миг от живота си.

Инж. Владимир Ханджиев остави трайни следи в Добруджа, по които ще минат още много поколения.

ВЛАДО, ЩЕ ТЕ ПОМНИМ ВИНАГИ С ДОБРО!

Колективите на вестник "Нова добруджанска трибуна" и на сайта ndtnews.hopto.org изказват своите искрени съболезнавания на семейството на инж. Владимир Ханджиев!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!


В СЪБОТНИЯ 9 МАРТ В 10.00 ЧАСА В ХРАМ "СВЕТИ АРХАНГЕЛ МИХАИЛ" В ДОБРИЧ СЕ СЪБРАХА СТОТИЦИ ГРАЖДАНИ, ЗА ДА СЕ ПРОСТЯТ С НАШИЯ ВЛАДО!

 

 


Сходни връзки

ПОЧИНА ВЛАДИМИР ХАНДЖИЕВ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОЧИНА ВЛАДИМИР ХАНДЖИЕВ
Автор: Anonymous да 2013-03-08 @ 13:36 EET
Един прекрасен човек и приятел!ПОКЛОН!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди