изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:21 EET
Трима известни депутати се отказват да влизат пак в парламента    
ПарламентДвама депутати от БСП - Петър Димитров и Любен Корнезов, и един от ГЕРБ - Емил Димитров, обявиха, че няма да се кандидатират отново за Народното събрание.

"Преустановявам участието си в политиката, в която съм от 1994 година. Минах дълъг, тежък път и ми се полага да се оттегля", заяви бившият икономически министър от времето на Тройната коалиция Петър Димитров, цитиран от БГНЕС.


"Най-важното е в тази област хората да са българи, които да не пращат децата си да учат и живият в чужбина, а да са тук - в България. Тук е всичко, което ни е създало като нация, като личности и човек може да бъде щастлив само в родината си. На чуждо място можеш да бъдеш богат, но щастлив - в никакъв случай. Не завиждам дори на богатите емигранти", допълни той.
 
 
Попитан дали в листите трябва да се заложи на нови или на доказали се хора, Димитров коментира, че не трябва да се изпада в крайности, предаде БТА.
"Ще ви дам пример - Любен Корнезов е човекът Конституция, лишаването от такъв човек ще бъде дупка в компетентността на ПГ на БСП, в същото време не можеш да станеш политик по принципа на кучето - гледайки", добави той.
 
По думите му не се става политик през телевизора, а само през практически действия.
"Гарантирам на многото мераклии от улицата, които очакват да станат политици, че това е една от най-стресовите и най-тежките професии", подчерта Димитров.
 
 
 „Сигурно ще ми липсва, но всичко си има начало и край. Трябва с достойнство човек да извърви своя път. Колкото богат бях преди 20 години във Великото народно събрание, толкова богат, може би много по-богат излизам, но не с финикийски знаци”, заяви самият Корнезов по повод раздялата си с парламента.
Той допълни, че за управлението на една държава е необходим и опит, освен знания, особено в законодателството.

Емил Димитров от ГЕБ, чието име беше замесено в скандали заради лобистки законови текстове, също не желае да се връща в парламента, съобщи "Труд". Новината потвърди пред "Дневник" депутатът от ГЕРБ от София-област Цветан Сичанов. На партийно събрание в сряда в Елин Пелин Димитров декларирал пред структурите, че се отказва от политиката и не желае да бъде номиниран изобщо за листите. Самият той не е открит за коментар на мобилния си телефон.
По неофициална информация от ГЕРБ също били на мнение да не го издигат за кандидат-депутат.
 

"Противник съм на мнението, че политиката може да бъде професия. Непрекъснато се говори за нови лица в политиката - искам да ви напомня, че в ГЕРБ новите лица бяха съвсем нови. При нас има най-много млади хора, но не трябва и там да се прекалява", коментира днес пред журналисти председателят на ПГ на партията Красимир Велчев.
 
 Според него в Народното събрание трябва да влязат доказани хора пред обществото и пред своите избиратели. Затова в ГЕРБ вече се готвели за изборите сериозно, с подбор на правилните хора.
„Тази седмица започнаха събранията по региони. Другата седмица предстоят в София. Хората трябва да идват тук, дори ако трябва да се промени Конституцията и да се ограничи броят мандати, за да остава човек прекалено дълго тук в парламента, защото остава извън някои ежедневни проблеми на хората. Както аз съм дошъл от бизнеса, не съм се откъсвал и за един ден от средата и хората, с които съм живял преди това”, добави Велчев, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали той ще се кандидатира за народен представител в следващия парламент Велчев заяви, че не може сега да даде категоричен отговор. Преди дни обаче заяви, че ако трябва, ще се жертва, за да дойдат нови лица.
 
Миналата седмица ГЕРБ вече обяви какви критерии ще има при избора на кандидат-депутати, основно ще се държи те да са лоялни и да не са свързани с Държавна сигурност.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Трима известни депутати се отказват да влизат пак в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди