изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:31 EEST
Показваме на западняци “Виа Понтика”    
НовиниПроектът "Виа понтика" предизвика интереса на медии и туроператори на една от най-големите професионални туристически борси ITB в Берлин. Културните и историческите обекти от Резово до Калиакра бяха представени от зам. икономическия министър Иво Маринов. Страната ни е богата съкровищница на тракийска, византийска и римска култура, подчерта той. Голяма част от тези безценни паметници са разположени край древен римски път, минаващ край Черно море.

 Именно те са във фокуса на "Виа понтика", като целта на проекта е да даде възможност на туристите да се запознаят с историческите ценности по време на лятната си ваканция. В България през 2010 г. при разкопки на остров Св. Иван край Созопол бяха открити мощите на св. Йоан Кръстител, подчерта Маринов. Зам.-министърът акцентира и върху възможностите за спа и уелнес у нас. Съчетанието на 600 минерални извора, комплекси в екологично чисти райони и качествени винопроизводители превръщат България в един от европейските лидери в спа индустрията, каза Маринов. Затова страната ни е избрана за домакин на най-престижното събитие за бранша. Годишният конгрес на европейската СПА асоциация ще се проведе в средата на май в Поморие. Немският пазар е приоритетен за България, каза Маринов и припомни, че всеки десети турист у нас идва от Германия. България разполага с модерни хотели и предлага различен тип ваканции - както за почитателите на нощния живот, така и за любителите на тихи почивки сред природата, каза Маринов пред чуждите медии.
Наталия Малчева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Показваме на западняци “Виа Понтика” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди