изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:30 EEST
Ловец събира недоволни в ГЕРБ    
Политика Монолитността на ГЕРБ се пропука в последните дни на този парламент, след като Емил Димитров открито се опълчи на начина, по който се редят листите. Преди три дни той събрал областната структура на ГЕРБ в София област и им заявил, че е разочарован и се оттегля от партията.

Помолил да не го номинират в листите. Вчера в парламента плъзна слух, че той се кани да създаде нова формация ГЕРБ-2, към която да се присъединят недоволните и разочарованите депутати от групата на ГЕРБ. Даже се твърди, че вече била направена регистрация в съда, но Емил Димитров отрича. Според други пък Димитров щял да пропусне тези избори, защото през есента се очакват нови. Тогава ще стане ясно колко слаба е била тази листа на ГЕРБ, обясниха ГЕРБ-ери.

„Нито съм правил партия, нито правя. Дал съм си отвод. След разпускането на парламента ставам свободен ловец“, каза Димитров пред „Преса“. За решението си уведомил премиера в оставка Бойко Борисов. Той му казал, че съжалява за това развитие на нещата. „Негов избор е дали да откаже да го номинират за депутат, или да си направи партия. Пред мен не е заявявал такова нещо“, коментира вчера шефът на групата на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев.

Причината за раздора е, че листите на партията за София област били подредени от Цветан Цветанов, разказаха запознати. Емил Димитров отказа коментар, но не отрече, че не е доволен от начина, по който се редят листите на ГЕРБ.

На първо място в проектосписъка бил поставен управителят на София-област Красимир Живков, разказаха запознати. По-рано той беше кмет на Правец. На второ място - депутатът Светлин Танчев, а на трето - зам. областната управителка и бивш шеф на общинския съвет в Годеч Росица Иванова. Според различни слухове тя била рода на Цветан Цветанов. Това подреждане на листата вбесило Емил Димитров, твърдят партийци.

Красимир Живков каза вчера пред „Преса“, че с него не е разговаряно да води листите на ГЕРБ и това тепърва ще се решава. Той обаче бил готов да се заеме с тази задача, защото добре познавал областта. Ще го броят от гражданската квота на ГЕРБ, защото не е член на партията на Бойко Борисов.

(в. Преса, печатно издание, брой 66 (418) от 9 март 2013)

 


Сходни връзки

Ловец събира недоволни в ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди