изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:56 EEST
България влезе в Google Maps    
ПолитикаТехнологичният гигант Google пусна дългоочкваната 360-градусовата виртуална разходка из улиците на България в Google Street View в приложението Google Maps.

Технологията позволява да се разглежда почти цялата територия на страната, и то само докато седим пред компютъра. Google Street View показва панорамни снимки както от големите български градове, таka и от селата и някои основни пътища. Могат да се разглеждат в детайли цели квартали.

Потребителите свободно и напълно безплатно могат да търсят необходимите им адреси, да гледат собствената си улица, къща, блок, кола и т.н. Лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите са скрити, така че личното пространство да не бъде нарушено.

Въпреки старанието си да не нарушава личните права на хората срещу Google е имало оплаквания, тъй като хора с били хващани от камерите в доста неловки ситуации. В началото на март французин съди Google, защото станал за смях пред цялото си село. в приложението се вижда как той уринира в местна градинка и въпреки че лицето му не се вижда, селището е достатъчно малко, за да бъде разпознат от съселяните си.
Миналата година пък калифорнийка беше заснета гола през прозореца на дома си.

България е 48-мата страна в света, в която услугата Google Street View е достъпна. Заснемането на обектите в България започна преди година и продължи няколко месеца. http://www.dartsnews.bg

 


Сходни връзки

България влезе в Google Maps | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди