изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:05 EEST
Протестиращите в София се отправиха към Лъвов мост    
Общество

Протестиращите се изтеглиха от Централна гара в София и движението на влаковете не беше затруднено, предаде репортер на БГНЕС.



Единственият проблем за пътниците, който създадоха протестиращите, беше за тези във влака за Карлово, който тръгна с 5 минути по-късно. Основните призиви на организаторите са за това протестът да протича мирно и спокойно и хората да не се поддават на провокации. Недоволните се изтеглят на мирно шествие към Лъвов мост.

По-рано хилядите протестиращи в столицата стигнаха до Централна гара в София, а някои от тях дори слязоха на релсите и се опитаха да блокират заминаването на два влака. С викове "Победа!", "Връщаме си БДЖ!", "Мафия!" и "БДЖ не се продава, нито подарява!" те изразиха много ясно недоволството си от намерението на Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол да продължи процедурата за приватизация на БДЖ "Товарни превози". Недоволните призоваваха и пристигащите, и заминаващите от Централната гара да се присъединят към тях, тъй като протестът защитава интересите на всички български граждани.

По-рано стотици протестиращи и днес се събраха пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, за да развеят българския трибагреник и да напомнят на управляващите своите искания. Друга част от протестиращите по традиция се събраха на Орлов мост.

Ние продължаваме да се борим с монополите и продължаваме да искаме промени в Изборния кодекс, заяви Янко Петров, един от представителите на протестиращите. Искаме да видим управляващите до колко ще имат морал и до колко ще изчистят своите редици, аз лично не им вярвам, каза още той.

Сред плакатите, които могат да се видят днес, са такива с надписи : "23 години мафия от наши предатели и чужди "доброжелатели", "23 години стига зимен сън, мафията вън". Гражданите са убедени, че на 13 март, когато се очаква да бъде разпуснато Народното събрание, гражданите отново ще са на улицата, за да изпратят властимащите "както трябва".

Протестиращите блокираха за кратко движението на по "Г. С. Раковски" в столицата, а след това по бул. "Цар Освободител" се оправиха към Президентството, където вече са и гражданите, чийто протест днес започна от "Орлов мост".

Пред президентството гражданите почетоха на колене и с едноминутно мълчание паметта на всички, които загинаха от началото на протестите до момента в знак на несъгласие с управлението на държавата. Двата лъча на протеста - от Орлов мост и МИЕТ, се събраха пред президентството и броят на недоволните граждани вече е над хиляда души.

Докато протестите продължават, продължава и процедурата за приватизация на БДЖ "Товарни превози", заяви пред президентството един от протестиращите – Дончо Дудев, и предложи на събралото се множество гражданското недоволство да се пренесе пред Централна гара. Идеята му моментално беше приета и гражданите се оправиха натам.

Сред протестиращите имаше и такива, които настояват за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради злоупотребите в "Екоравновесие" и в "Топлофикация - София" и "заради пилеенето на парите на народа." Очаквайте още подробности. / http://news.bgnes.com

ПРОТЕСТИТЕ ПРЯКО ПРЕДАВА КАНАЛ 3

 


Сходни връзки

Протестиращите в София се отправиха към Лъвов мост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди