изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:06 EEST
Протестиращите в Благоевград освободиха път Е-79    
Общество

В 13.15 часа днес протестиращите срещу монополите в Благоевград се изтеглиха и освободиха двете платна на ГП - Е-79, предаде кореспондентът на БГНЕС. След като движението по пътя бе блокирано в продължение на 35 минути, протестиращите, които са около 500, се насочиха към сградата на ОД на МВР.



"Там ще искаме оставката на шефа на Охранителна полиция Васил Митов, наредил на полицаите да ни спрат, въпреки, че имахме разрешение да блокираме Е -79", обяви по микрофона Людмила Манова.

Пристигналият спешно при блокадата на Е -79 директор на ОД на МВР -Благоевград комисар Георги Костов обясни на репортерите, че от София е получено разпореждане да не се допуска блокиране на пътища от Републиканската пътна мрежа. За това протестиращите били спрени на кръстовището преди ЮЗУ. В момента протестиращите вървят към ОД на МВР.

Главен път Е-79 край Благоевград все пак бе блокиран в 12,40 часа днес след щура гонка с полицията. И двете платна бяха затворени от около 500 протестиращи. Въпреки, че организаторката на протестите в Благоевград Людмила Манова твърдеше, че имат разрешение за блокиране, при Югозападния университет колоната бе спряна от кордон полицаи с щитове. Последва блъскане и удряне и един бе задържан. Но полицаите успяха да удържат протестиращите в 12.10 часа. Зад тях имаше спрян полицейски патрулки и буса на жандармерията.

Групичка младежи с националното знаме по обиколен път през кв. "Грамада" успяха да излязат за кратко на магистралата, тъй като успяха да изпреварят буса на жандармерията. След като полицаите се организираха, успяха да изтласкат младежите от платното. През това време движението в двете посоки в платната за Кулата и за София беше спряно от полицейски патрулки, за да не пострада някой от излезлите на пътното платно протестиращи. Започнаха скандирания от недоволните "Полицията затвори Е-79, те са с нас." В 12,30 часа основната група успя да излезе на магистралата и след кратък сблъсък успяха да излязат на двете платна и да ги затворят. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Протестиращите в Благоевград освободиха път Е-79 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди