изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:04 EET
Измъчена първа победа за ЦСКА при Йешич    
Спорт “Червените” спечелиха с 2:0 срещу Черноморец

ЦСКА победи с 2:0 Черноморец в мач от 17-тия кръг на “А” група. И двата гола реализира Сержиньо (24, 90). Това е първи успех за “червените” под ръководството на новия треньор Миодраг Йешич, след загубата от Литекс с 0:2 в първия пролетен кръг. След победата ЦСКА се върна на четвъртото място с 32 точки, колкото има “Ботев” (Пловдив). Лидер е Лудогорец с 41 точки, следван от “Левски” с 40, трети е Литекс с 33, а ЦСКА и “Ботев” имат по 32.

Миодраг Йешич заложи на Ангел Грънчов като десен защитник, Апостол Попов и Крачунов в средата и Михаил Венков отляво. В средата на терена започнаха Лукас Саша и Анисе, отдясно започна Варела, а отляво Сержиньо. В атака един зад друг играха Мартин Камбуров и Спас Делев. Това беше повторен дебют за Делев, който се завърна в ЦСКА през зимата. За последно нисичкият голмайстор игра в официален мач през април 2012 година в турския Мерсин, след което напусна и стоя без отбор до края на годината.

ЦСКА не показа почти никакво подобрение в играта в сравнение със загубата от Литекс с 0:2. Гостите от Бургас дори имаха повече удари, опитваха постоянни атаки и въобще не се притесниха, че гостуват на по-именития си съперник. “Червените” се чудеха как да организират атаките, Камбуров остана изолиран в голяма част от двубоя. Игнасио Варела изигра посредствен мач и отново беше сменен, докато с активни действия се понрави Спас Делев. Във втори пореден двубой цялата защита на ЦСКА се пропука няколко пъти, направи доста грешки и гостите от Черноморец може да съжаляват, че не си тръгнаха поне с точка от София. В началото на срещата Пламен Крачунов и Георги Терзиев се сблъскаха след въздушен двубой. Защитникът на ЦСКА продължи да играе, но в 40-ата минута падна на терена и беше сменен принудително, като имаше съмнение за получено комоцио. Преди това, в 20-ата минута, Крачунов върна топката към Черни, който я улови и съдията Цветан Кръстев отсъди двоен удар за Черноморец в наказателното поле. Гостите получиха добра възможност, но я пропиляха, като дори не успяха да стрелят към вратата. В 24-ата минута Сержиньо откри резултата след далечен удар, който завари неподготвен Стоян Колев. Вратарят на Черноморец остана на място и малко по-напред от голлинията си, а топката влетя в левия ъгъл. В 36-ата минута Ванчо Траянов отправи опасен удар от точката за изпълнение на дузпа, но Черни внимаваше и улови. Освен попадението ЦСКА нямаше нито едно по-опасно положение през първата част. В последните секунди Венков можеше да застраши вратата на “акулите”, но отигра лошо положението.

7_1.jpg

В началото на второто полувреме ЦСКА взе превес и заигра малко по-активно. Сержиньо имаше шанс да стреля с глава, но защитник изчисти топката от наказателното поле. Въпреки осакатения състав - Херо не можеше да използва Румен Трифонов, Фо-Поре, Балджийски и Гаел Нлундулу, Черноморец не се отказа да преследва изравнителния гол. Много добре игра младият Крум Стоянов и влезлият като резерва друг младок – Станислав Дрянов. Именно той опита страхотен удар в 63-ата минута, топката влизаше под гредата на вратата на ЦСКА, но Черни изби в корнер. В 58-ата минута Миодраг Йешич пусна привлечения през зимата от Чавдар Етрополе Ивайло Чочев, който дебютира с червената фланелка. И през втората част Камбуров не успя да се справи със защитата на бургазлии, а и Спас Делев се позагуби. Едва в 73-ата минута ЦСКА стигна до второто си, след гола, по-опасно положение. След центриране от фаул Мартин Камбуров надскочи всички и стреля с глава, но Стоян Колев изби топката. В последните десетина минути колебливата игра на домакините продължи.

В 82-ата минута Преслав Йорданов стреля опасно с глава, но Томас Черни изби, като при центрирането Ангел Грънчов не покри нападателя. След две минути ЦСКА имаше шанс, но Спас Делев от малък ъгъл не успя да преодолее Стоян Колев. В последната 90-та минута Ивайло Чочев се измъкна от защитата на Черноморец, остана сам срещу Стоян Колев, но подаде на Сержиньо, който търкулна топката във вратата за крайното 2:0. В следващата атака португалецът имаше шанс да запише хеттрик, но вратарят на Черноморец се хвърли в краката му и спаси. В последната минута от добавеното време и Камбуров изпусна, след като получи сам на границата на малкото наказателно поле, но играч на гостите изчисти от голлинията.

Двубоят по минути ТУК

ЦСКАЧЕРНОМОРЕЦ 2:0
1:0 Сержиньо (24), 2:0 Сержиньо (90)


CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА
: 12.Томас Черни, 25.Ангел Грънчов, 66.Пламен Крачунов (40 - Васил Попов), 19.Апостол Попов, 4.Михаил Венков, 8.Лукас Саша, 17.Абел Анисе, 70.Игнасио Варела (58 - Ивайло Чочев), 7.Спас Делев (85 - Нджонго Присо), 10.Сержиньо, 22.Мартин Камбуров
Резерви: Анатоли Господинов, Васил Попов, Илияс Кирякидис, Ивайло Чочев, Нджонго Присо, Серж Нюанджи, Григол Долапчиев
Контузени: Бандаловски, Марсиньо, Карачанаков, Платини; Наказан: Василев



2_8.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ:
12.Стоян Колев, 20.Яни Пехливанов, 2.Траян Дянков, 3.Георги Терзиев, 44.Венелин Филипов, 17.Крум Стоянов (72 - Юсуф), 22.Цветомир Цонков, 15.Ванчо Траянов, 6.Тодор Паланков, 14.Милчо Ангелов (64 - Преслав Йорданов), 78.Лорис Арно (38 - Станислав Дрянов)
Резерви: Янко Георгиев, Александър Башлиев, Лъчезар Балтанов, Станислав Дрянов, Орелиан Луло, Преслав Йорданов, Юсеф Юсуф
Контузени: Фо-Поре, Румен Трифонов, Борислав Балджийски, Гаел Нлундулу; Наказани: Няма


Съдия: Цветан Кръстев
Стадион: “Българска армия”
Жълти картони: Лукас Саша (ЦСКА); Цветомир Цонков, Милчо Ангелов (Черноморец)

Мачът през есента: Черноморец - ЦСКА 1:1
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Измъчена първа победа за ЦСКА при Йешич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди