изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:11 EEST
НОВА МЕЛНИЦА ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА БРАШНО С ГЕРБА НА ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниВ община Генерал Тошево стартира изпълнението на мащабен инвестиционен проект, който е част от политиката на общината за насърчаване на инвестициите, откриване на нови работни места и създаване среда за устойчиво развитие на местната икономика.

     Инвестиционната програма на проекта е съгласувана и одобрена от местната управа. По нея в бившето „Опитно поле” се предвижда изграждане на мелница с минимален  капацитет на преработка от 100 тона брашно и максимален от 160 тона на денонощие, силозно стопанство, зърнохранилище, автотоварище, авторазтоварище, ел. везна, лаборатория и административно-битова сграда. Общата инвестиция възлиза на около 7 милиона лева, като 6 милиона лева са осигурени по европейската мярка, а 1 млн. лв. са средства на фирмата – инвеститор. Освен технологично изграждане на инвестиционното намерение, в договора между общината и фирмата-инвеститор, се предвижда и създаване на нови работни места,  пряко заети в производството на комплекса.

Очаква се в началото на юли да бъдат открити 35 работни позиции. Тогава се предвижда официално ще бъде пусната в действие новостроящата се мелница. Към днешна дата във фирмата работят 80 човека, с пускане в експлоатация на съоръженията броят на работещите  ще се увеличи, което неминуемо ще окаже благоприятен ефект и върху пазара на труда в нашата община.
    Мелницата ще работи както с български, така и с чуждестранни партньори, като планира собствена серия брашно с герба на община Генерал Тошево. НДТ

 


Сходни връзки

НОВА МЕЛНИЦА ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА БРАШНО С ГЕРБА НА ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди