изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:51 EEST
КРАСОТА И ИЗЯЩЕСТВО СЪТВОРИХА ХОРА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ ЗА 8 МАРТ /СНИМКИ/    
Новини

Много усет за красивото и изящество, с много търпение и любов бе изработено всичко, подредено в откритата навръх 8 март изложба в Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев” в Добрич. Бяха представени творби на изобразителното и приложно изкуство, подредени в изложба на тема "Жената създателка на уют и красота".



На откриването присъстваха директорът на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев” д-р Маргарита Новоселска, директорът на Дневния център за възрастни хора с психични увреждания Сашо Герджиков, работещи в двете структури, пациенти и потребители.

Присъстващите можеха да се насладят на изящен и вдъхновяващ рисунък в показаните картини – пастел, акварел и масло. На много майсторство, търпение и любов към красотата в подредените гоблени, картички и мартеници. Като произведения на ювелирното изкуство бяха и подредените на трапезата творби от кулинарната изложба на тема "Декорации в кулинарията". Украсени и подредени с много вкус, творчество и любов бяха коктейлни хапки, плодове с шоколадова глазура, мъфини с изящна декорация, както и торта. В синхрон с женския празник и пролетното настроение цветовете бяха свежи и вдъхновяващи, като акцентът бе във виолетовия цвят.

Всичко, което присъстващите имаха възможност да видят в двете изложби, бе изработено от пациенти от отделението за гранични състояние и дневен стационар, от женско отделение в "ЦПЗ д.р Р.Станчев-Добрич", както и от потребителите от Дневен център за възрастни хора с психични увреждания. Разбира се, с помощта и под ръководството на терапевти и лекари.

Целта на изложбата бе да покаже тренирани социални умения и създаване на добър естетически вкус у хора с психични проблеми. Картичките са изработени с помощта на рехабилитатора г-жа Димитрова, която има изтънчен усет към красивото и много добри умения в декорацията. Картините са създадени под вещото ръководство на арттерапевта художника Цветан Манев. Стана ясно, че художествените творби предстои да бъдат представени в изложба на 18 март в Регионална библиотека «Дора Габе», която ще е под наслов «Пролетта – символ на надежда».

НДТ

 


Сходни връзки

КРАСОТА И ИЗЯЩЕСТВО СЪТВОРИХА ХОРА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ ЗА 8 МАРТ /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди