изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:15 EEST
Марин Райков става служебен премиер    
Новини Посланикът ни в Париж Марин Райков е сред най-обсъжданите имена за служебен премиер, научи "Стандарт" от източници от "Дондуков" 2. Докато обаче президентът Росен Плевнелиев не го обяви, все пак са възможни изненади, добавиха високопоставени чиновници. Според тях Райков бил харесан първо за външен министър. В последния момент Плевнелиев щял да реши на кой от двата поста да го назначи.

Очаква се държавният глава да огласи служебния кабинет утре в 16,00 ч.

http://www.standartnews.com

МАРИН РАЙКОВ

Марин Райков е роден на 17 декември 1960 г. във Вашингтон, САЩ. През 1984 г. завършва Международни отношения в Икономическия университет в София. Професионалната му кариера в Министерството на външните работи започва през 1987 г. в отдел „Страни от Югоизточна Европа". За периода 1992-1995 изпълнява длъжността първи сектретар в българското посолство в Белград. След изтичането на мандата му работи по направление "Права на човека" и е зам.-постоянен представител на България в Съвета на Европа в Страсбург.

Влизането му в политиката става през 1998 г., когато става зам.-министър на външните работи в кабинета на Иван Костов. Негов основен ресор е балканската политика на България. През 2001 година става извънреден и пълномощен посланик на Република България във Франция, като през съвместява дкъжностите постоянен представител на България в ЮНЕСКО и представител в Постоянния съвет по Франкофонията.

Марин Райков е преподавател по „Дипломатическа практика” в НБУ, член на Съюза на българските журналисти и на Българската асоциация по международно право. Владее френски, английски и руски. Женен, с две деца.

http://personi.dir.bg

 


Сходни връзки

Марин Райков става служебен премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди