изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:44 EEST
Синът на агент "Нула Нула Виноградов" става служебен премиер?    
Новини "Той е персона с въобръжение, изкусителен за красивите жени и любител на скъпите ресторанти. Този начин на живот му струва скъпо и същото важи за неговата политическа атквиност. Така този вълнуващ и обещаващ човек привлича вниманието на руските специални служби. Ерню* приема да контактува с таен агент на българското посолство в Париж, Райко Николов - "Виноградов".

На 13 март 1953 името на Шарл Ерню се появява в доклад, част от дебела папка с документи предадена на DST (френското контраразузнаване) от KGB, през есента на 1992 г. През 1989 Берлинската стена пада и това прави възможно такова сътрудничество. Въпреки това тогавашният президент Франсоа Митеран заповядва заскретяването на това отровно досие, свързано с неговия верен придружител Шарл Ерню*, починал две години по-рано. L'Express след подробно разследване през октомври 1996 успя да разкрие, че този бивш министър на отбраната е бил в продължение на 10 години заплащан от КГБ и неговите сателите." - това пише френското списание L'Express през 1996г.

Райко Николов - агент "Виноградов", който през 53 г. е шпионин на ДС и КГБ под дипломатическо прикритие е таткото на Марин Райков, спряган за служебен премиер в правителството, което днес ще бъде назначено от Росен Плевнелиев. Забележете, че за да се появи името на Ерню в папка от 13 март 1953 г., шпионинът Виноградов го е вербувал преживе на Сталин, който умира на 5 март 1953 г. и го е разработвал по времето на не по-малко зловещия Лаврентий Берия.

Точно месец след първото упоменаване на Ерню в тайния доклад на КГБ, на 13 април 1953 г. излиза от печат "Казино Роял" - първата книга на Ян Флеминг за Агент 007 в служба на Нейно Величество - Джеймс Бонд.

В официалната си биография Райко Николов не казва и дума за това, че като млад офицер от ДС и е изпълнявал тайни мисии в тясно сътрудничество с КГБ на Сталин и Берия в Париж през 50-те За широката публика той е дипломат от кариерата, започнал дипломатическа работа през 1960 г., работил в дипломатическите ни мисии в Париж, Вашингтон и Прага. Бил е последователно посланик в Кувейт и Южен Йемен, постоянен представител при Службата на ООН и международните организации в Женева и посланик в Югославия и Италия.

Не е редно кармата на родителите да се прехвърля на децата и те да бъдат дискриминирани заради техните грехове. Французите обаче са предпазливи. Заради тази история с вербовката Марин Райков дълго време чака агреман за първия си пост на посланик в Париж през 2001 г.

Синът на дипломата от кариерата и агент "Виноградов" е роден във Вашингтон, израснал по посолствата, завършва МО във ВИИ "Карл Маркс" през 80-те, когато в тази специалност постъпваха отбрани номенклатурни чада. През 1987 г. е назначен във Външно министерство. Така че дискриминация има, но с положителен знак.

„Бъдещите министри са мъже и жени, които са изградили репутацията и компетенциите си, тръгвайки от нулата." - обяви вчера Плевнелиев пред австрийския Дер Щандард.

Не съвсем. Някои тръгват от нулата, а някои дори от двойна нула. От тайния агент в служба на Нейно Величество Партията: "Нула Нула Виноградов".

Марин Райков със сигурност има качества на дипломат. От личен опит знам, че е предразполагащ и интелигентен събеседник, добре контролиращ потока от информация. Може да се каже, че той отвори посолството в Париж за българите, живеещи там. Организира отворени срещи на диаспората с политици от България, което беше новост за времето си и се пребори за създаването на български културен център в Париж. Райков има качества за служебен премиер и дано да няма зависимости. Без дългата сянка на Лаврентий Павлович все пак щеше да е по-добре.

* Шарл Ерню е бивш министър на отбраната на Франция при президента Франсоа Митеран

Марин Райков има качества. Дано да няма и зависимости... / Атанас Чобанов

https://www.bivol.bg

 


Сходни връзки

Синът на агент "Нула Нула Виноградов" става служебен премиер? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди