изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:09 EEST
ЛИСТОВКИТЕ СЕ РЕШАВАТ И НА ТАБЛЕТ    
НовиниОт вчера влезе в сила иновация в провеждането на изпитите на кандидатите за шофьор. Бъдещите водачи на моторни превозни средства вече ще бъдат изпитвани и с таблети, като министърът на транспорта в оставка официално представи новата система за провеждането на теоретичния изпит.

От 1 март 2013 г. не по-малко от 25 % от явилите се кандидати от всяка група за теоретичен изпит ще бъдат изпитани на електронни устройства /или 1 кандидат на всеки 4/. До тази дата всички учебни центрове трябва да имат възможност да подготвят кандидатите за изпити на електронни устройства. Учебните центрове могат да използват разработената система. Съдържанието на електронните тестове е идентично със съдържанието на тестовете на хартиен носител. След три години /от 1 януари 2016 г./ всички кандидати ще полагат теоретични изпити с електронни тестове и хартиеният вариант ще отпадне. Такава е практиката в Европа, като в някои държави това е постигнато доста по-бавно, в рамките на 5 – 10 години.

Автошколите няма да закупуват устройствата за изпитите. Не се предвижда и промяна в цената на изпита и няма да има промяна в таксите, заплащани от кандидатите. В заплащаната цена са включени и консумативите, били те листовки – хартиени или електронни листовки на таблети.

Цялата система за провеждане на електронен изпит с таблети се предоставя от фирмата, която доставя консумативите и осигурява електронната им проверка. Целта е електронната система постепенно да замени хартиената без това да окаже отражение върху цената на изпитите. Сигурността на данните се осигурява чрез високо ниво на криптиране и предаване на данните през защитени протоколи по мобилната мрежа. НДТ

 


Сходни връзки

ЛИСТОВКИТЕ СЕ РЕШАВАТ И НА ТАБЛЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди