изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:33 EEST
ИЗЛОЖБА „ЛЕТОПИСЕЦ НА МУЗИКАЛНИЯ ЖИВОТ В ДОБРИЧ”    
КултураРегионална библиотека „Дора Габе" организира изложба под наслов „Летописец на музикалния живот в Добрич". Тя е посветена на 80-годишнината от рождението на Ахил Карамузов - виден изследовател на музикалния живот на град Добрич, музикант, историк, краевед и учител, със значителен принос в добруджанската и националната култура.

Изложбата разкрива богатия творчески път на Ахил Карамузов и включва библиотечни документи от и за него. Експонирани са неговите авторски книги, както и част от документите от личния му фонд, съхранявани в библиотеката. Посетителите могат да се запознаят с биографични данни за автора и рецензии за неговите книги. Статии в ръкописен и машинописен вид допълват задълбочените изследвания на Ахил Карамузов за музикалния живот в Добрич в миналото и сега, за хоровото дело и различните хорове в Добрич, за фотоизложбата за музикалната култура в Добрич и др.; статии за бележити музиканти - като Райна Вердей, Саша Попов, Ал. Кръстев, Захари Медникаров, Райко Тонев, Елвира Пастърмаджиева и др. Представена е и малка част от богатата му кореспонденция, свързана с изследователската му дейност,  покани и програми за концерти в Добрич през годините. В изложбата намират място и статии за редица незабравими имена от музикалния и културен живот в Добрич. Изложбата е експонирана във фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе" и може да се разгледа от 1 до 15 март 2013 година.

На 1 март библиотеката организира по повод 80-годишнината от рождението на Ахил Карамузов и творческа среща. НДТ

 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА „ЛЕТОПИСЕЦ НА МУЗИКАЛНИЯ ЖИВОТ В ДОБРИЧ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди