изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:21 EET
Марин Райков – министър-председател и министър на външните работи в служебния кабинет – визитка    
НовиниМарин Райков е роден във Вашингтон, САЩ, на 17 декември 1960 г. Син е на Райко Николов. По онова време баща му започва своята дипломатическа кариера като прес- и културно аташе в българското посолство в САЩ.


През 1984 г. завършва Международни отношения в Университета за национално и световно стопанство (тогава все още ВИИ „Карл Маркс”)
През 1987 г. започва работа в отдел „Страни от Югоизточна Европа” на Министерството на въ6ншните работи.
От 1992 до 1995 г. изпълнява длъжността първи секретар на посолството на България в Белград, Сърбия. След като мандатът му изтича, започва работа в направление „Права на човека” към външно министерство и е зам.-постоянен представител на България в Съвета на Европа в Страсбург.
През 1998 г. влиза в политиката, избран е за зам.-министър на външните работи в кабинета на Иван Костов. Основно се занимава с проблемите на политиката на Балканите.
През 2001 г. е избран за извънреден пълномощен посланик на Р България във Франция, като впоследствие съвместява длъжностите на представител на България в ЮНЕСКО и в постоянния съвет по Франкофония.
От април 2005 до юни 2009 г. работи „Външнополитическа координация и планиране” към Министерство на външните работи.
През 2009-2010 г. става зам.-министър на външните работи в кабинета на Бойко Борисов, а след това е изпратен като посланик на Р България във Франция.
Марин Райков преподава „Дипломатическа практика” в Нов български университет. Член е на Съюза на българските журналисти и на Асоциацията по международно право.
Владее френски, английски и руски език. Женен е с две деца.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Марин Райков – министър-председател и министър на външните работи в служебния кабинет – визитка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди