изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:17 EEST
Местан: Това е кабинет на зам. министрите на Бойко Борисов    
Политика

Хубавото на този служебен кабинет е, че се поставя точка на управлението на Борисов, заяви председателят на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на БГНЕС.



Основното очакване от президента беше да представи състав, на който да не тегне партийна ангажираност на министрите. Над служебния кабинет, обаче тегнат съмнения за партийна ангажираност. Министър-председателят и още трима заместник-министри са били назначени от Бойко Борисов, защото той ги е назначил, заяви Местан.

При представянето на състава на служебния кабинет, президентът заяви, че не е гледал партийната окраска на министър-председателя и на министрите, а трябваше, смята Местан. Няма съмнение, че политическата кариера на Марин Райков се свързват пряко с двама премиери – Бойко Борисов и Иван Костов. Генерал Петя Първанова идва от екипа на Цветан Цветанов.

"Петя Първанова е била не просто директор на дирекция, а директор на една от най-важните дирекции, от което би трябвало да се сетим, че в нейния ресор стои въпроса за Шенген и за мониторинга – две сфери, в които кабинетът "Борисов" се провали тотално. И това е причината, поради която управлението на Борисов да не остане в историята със знаков исторически успех, на какъвто се радваха предишните три кабинета, каза още Лютви Местан.

Всичко това дава основание да се говори, че ключовите фигури в този служебен кабинет - премиер, министър на вътрешните работи и двама вицепремиери дават основание да се говори, че това е кабинет на зам.-министрите на Бойко Борисов, коментира Лютви Местан.

Според него толерансът, на който може да се радва служебния кабинет е около една седмица или десетина дни. От ДПС очакват от новите министри незабавно да освободят зам.-министрите на кабинета "Борисов", както незабавно да се освободи настоящия състав на "Информационно обслужване" и да се назначи нов. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Местан: Това е кабинет на зам. министрите на Бойко Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди