изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:32 EEST
ОТКРИХА ЧЕТИРИ НАШИ ПРОДУКТА С КОНСКО МЕСО    
НовиниЧетири са положителните проби от 25-те изпратени за ДНК анализ за установяване не нерегламентирано влагане на конско месо вместо телешко, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните.

Във връзка с констатирано нерегламентирано влагане на конско месо вместо телешко в редица продукти на пазара на Европейски съюз, България, като страна-членка трябваше да изпрати 100 проби за ДНК анализ до края на март, за да се установи има ли нерегламентирано наличие на конско вместо телешко месо.
Резултатите от първите 25 проби от продукти, произведени в България, показват нерегламентирано наличие на конско месо в 4 от пробите. Става въпрос за четири продукта от две месопреработвателни предприятия. Българската агенция по безопасност на храните проверява доставчиците на суровините, за да се установи нарушителя. Продуктите не са опасни за човешка консумация, но въпреки това, всички налични партиди се изтеглят от пазара, тъй като продуктите подвеждат потребителя.
Българската агенция по безопасност на храните подготвя информационна нотификация до страните членки, чрез системата RASFF. НДТ
 


Сходни връзки

ОТКРИХА ЧЕТИРИ НАШИ ПРОДУКТА С КОНСКО МЕСО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди