изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:19 EEST
ВЪЗПИТАНИЦИ НА СОУ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ" ЩЕ УЧАСТВАТ В СЪСТЕЗАНИЕ SPELLIMG BEE    
Култура

На 19 март в Концертната зала на училището по изкуства СОУ ”Св. Кл. Охридски” ще се проведе училищният кръг от Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Гости ще бъдат Джени Уедербърн, гражданка на Великобритания и г-н Дралчев от Училищното настоятелство.



През цялата седмица над 5 500 ученици от 236 училища от страната ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април в 10 града в страната. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта е да повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е дванадесетгодишният Румен Стефанов Димитров от СОУПНЕ „Фридрих Шилер”, Русе. 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ. НДТ 

 


Сходни връзки

ВЪЗПИТАНИЦИ НА СОУ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ" ЩЕ УЧАСТВАТ В СЪСТЕЗАНИЕ SPELLIMG BEE | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди