изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:21 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 15 – 21 март 2013 г.    
Времето

В петък ще е облачно с валежи от дъжд. По-значителни количества се очакват по крайбрежието и югоизточните райони. През нощта срещу петък все още ще духа умерен до силен вятър от югозапад, но още преди обяд във вътрешността ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са между 5-10 градуса, а максималните ще останат високи 12-17, по-ниски ще са в Лудогорието и Добруджа между 8-13 градуса. Ще нахлуе студен въздух и следобед температурите рязко ще се понижат и на места, главно в Предбалкана, дъждът постепенно ще преминава в сняг.

Amy Sue CooperVaticana 07Ashley Doris 37



 

В събота ще е облачно с валежи от сняг. През деня ще отслабнат и до вечерта ще спрат. Вятърът ще се обърне от север и понижението на температурите ще продължи – минимални между минус 3 и плюс 2, а максималните – от 1 до 6.

В неделя облачността ще се разкъса и намалее, а вятърът ще отслабне и през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 5 и 0 градуса, а максималните ще се повишат до 3-8 градуса.

В понеделник ще е слънчево със слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Температурите ще се повишат – минималните до минус 2, плюс 3, а максималните до 6-11. По Черноморието температурите ще с 2-3 градуса по-ниски.

Във вторник ще има незначителна облачност. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1 и плюс 4, а максималните ще са от 9-14 градуса.

В сряда облачността ще се увеличи и на отделни  места ще има превалявания от дъжд. Дневните температури ще продължат да се повишават.

В четвъртък ще е облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от юг. Минималните температури ще се повишат до 7-12, а максималните до 12-17 градуса.

Вълнението през първата половина на периода ще е 3-4, а през втората 1-2 бала. Температура на морската вода 6-7 градуса.

 

Деж.синоптик: Б.Маркова

 

 

Национален институт по метеорология

и хидрология при БАН - филиал Варна

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 15 – 21 март 2013 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди