изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:58 EEST
КОГАТО БАНКЕРИТЕ ПИРУВАТ В БЪЛГАРИЯ: Кметът Нешо се застрелял на метри от майка си    
Общество Цял Царимир се стече вчера на гробищата в Пловдив, за да изпрати кмета си Нешо Бончев, който се самоуби в сряда следобед. Кметът избрал да сложи край на живота си в дома на майка си Елена. Самата тя била на метри от сина си, когато е дръпнал спусъка. Бончев оставя също съпруга, син и снаха, които преди година го дарили с внуче, съобщава "Стандарт".

"Ще го помним само с добро. Грижеше се за селото и беше много свестен човек", разказваха те. С личния си трактор прочистил канала, от който се напояват нивите в землището на селото. Също с него прекарал сто ремаркета с пръст за конната писта, която направили по негова инициатива. Организирал с хъс всяко начинание и много помагал на хората за всякакви проблеми.

Нешо Бончев е от партията на Яне Янев, но не робувал много на политиката. Бил кмет на всички независимо от политическата им принадлежност.
Според местните хора Бончев повтаря жестокия край на дъщеря си Ели. Десет години по-рано момичето също сложило край на живота си, разказваха потресени в селото. Тази трагедия отключила нещо в него.

Кметът на Съединение Георги Руменов видял Бончев в деня на самоубийството, тъй като сутринта имали сесия на местния парламент. Спомня си, че бил много умислен и малко неадекватен. За да не го пита пред всички какво се е случило, изчакал и го спрял насаме. Нешо отговорил "Нищо ми няма, началник, добре съм. Който не е добре, да ходи да се лекува". Няколко часа по-късно разбрах какво е направил, сподели още Георги Руменов. Случвало се и преди Нешо да изглежда особен. "Въпреки че цялата организация около кушиите на Тодоровден в Царимир отдавна е свършена, той все ми говореше за това. Отсега искаше да организираме и събора за 24 май. По негова молба го направихме, макар дотогава да има много време", разказа още кметът на Съединение.

Вторият братовчед на Бончев Петко Колев пък е последният човек, който е говорил с него. В сряда той клал прасета и заделил карантията за кучетата на Нешо. Около 13 часа отишъл у тях и му казал да дойде да вземе отпадъците. Кметът обаче му отговорил, че нищо не му трябва. Това се сторило много странно на Петко. От десетина дни му направило впечатление, че Нешо нещо го мъчи. Ходел все умълчан и с наведена глава, малко говорел, а когато му казвали нещо, не можел да стои на едно място. Лидерът на РЗС Яне Янев пък каза, че Бончев бил поръчител по кредити на много от местните хора и банките го притискали.

Хората разказаха, че Нешо Бончев бил барета и полицай. Пет години бил шофьор на генерал Никола Динев, докато бе директор на РДВР Пловдив. Станал кмет на Царимир на последните местни избори през 2011-а, издигнат от РЗС. Лидерът на РЗС Яне Янев изказа съболезнованията си на семейството на Нешо Бончев. Янев написа отворено писмо до ръководителите на държавата, в което призова президентът да създаде кризисен щаб след вълната от самоубийства.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

КОГАТО БАНКЕРИТЕ ПИРУВАТ В БЪЛГАРИЯ: Кметът Нешо се застрелял на метри от майка си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди