изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:46 EEST
БСП отива на избори в коалиция, търси широк фронт    
ПолитикаБСП ще участва в предсрочните парламентарни избори във формат "Коалиция за България". Това е утвърдена марка, каза председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция след закритото заседание на Националния съвет на партията. На него беше определена коалиционната формула за изборите.

В тази битка, която водим с един опонент - лъжлив, популистичен, с огромен финансов ресурс, е необходима мобилизация на всички, които споделят нашата политика, посочи Станишев, цитиран от БТА. Той отбеляза, че е направен анализ на възможностите на всеки от партньорите в коалицията. Има голям интерес от неправителствени организации, структури на гражданското общество, браншови, съсловни организации, които са готови да сключат двустранни споразумения с БСП, съобщи още Станишев.

Той посочи, че на днешното заседание е имало съдържателна дискусия за управленските приоритети на БСП, приета е оценка за дейността на парламентарната група на "Коалиция за България" и на 41-то Народното събрание. Станишев отбеляза, че днес нe са обсъждали листите. Поел съм ангажимент да проведа разговори в много кратки срокове с почти всички досегашни народни представители и с потенциални кандидати за водачи на листи и за гражданска квота, каза той. БСП не е партия на един ден, нямаме никакво намерение някой да бъде заклеймяван или изхвърлян, всеки има своя принос, своите качества, слабости, своята степен на доверие или недоверие, и по това ще бъдат преценявани възможните кандидати, обясни Станишев. По думите му следващата парламентарна група ще бъде много сериозно обновена като състав, но това не е самоцел.

Днес бившият икономически министър Румен Овчаров обяви, че няма да остава в политиката напук, кото намекна, че може да откаже да е депутат още един мандат. Преди него това сториха други ключови фигури в БСП, като Любен Корнезов, Петър Димитров и др.

Първото нещо е да се спечели доверието на хората, смята Станишев. Попитан дали държи на казаното преди две седмици, че няма да бъде следващият министър-председател, Сергей Станишев каза, че неговото изявление не е някакъв предизборен трик, нито е бягство от отговорност. Имам самочувствието на доказал се човек, политик и управленец и съм сигурно най-логичният политически и управленски избор, заяви той. За да се носи тази отговорност обаче, трябва да се спечели максимално доверие от хората, добави Станишев.

Според него следващото правителство трябва да бъде програмно, правителство на спасението. Всеки партиен лидер в тази ситуация автоматически заключва подкрепата, дори най-популярният, защото се партизира отношението към правителството, добави той и отбеляза, че трябва да се управлява с ума и таланта на цялата нация. Следващото правителство не може да бъде механичен сбор и разпределение на функции и сектори между партии, които в парламента биха застанали зад него, смята лидерът на БСП. В този смисъл няма да е формула, каквато беше тройната коалиция, защото тя имаше своя смисъл и постигна не малко, имаше своите дефекти особено в общественото възприятие и в начина на функциониране, и не може да се повтаря, добави той.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

БСП отива на избори в коалиция, търси широк фронт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди