изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:22 EET
АРМЕНСКИ ХЛЯБ ПРОИЗВЕЖДАТ В НОВ СЛАДКАРСКИ ЦЕХ В ГЕН. ТОШЕВО    
Икономика

Предстои инвеститорът да изгради в общината и консервна фабрика



 

Нов сладкарски цех работи в община Генерал Тошево от  два месеца. Той е изграден върху бивш общински терен. През 2010 год. добруджанската община е сключила сделка за продажба на  недвижим имот – частна общинска собственост, с площ 6 170 кв.м. Купувачът е «Еко булстандарт» ООД от Варна. За период от две години фирмата–инвеститор е изградила на бившият вече общински парцел сладкарски цех и цех за преработка и пакетиране на ядки и плодове, разполагащи с оборудване, отговарящо на всички европейски стандарти, съобщават от общината в Генерал Тошево .     

В новия цех са разкрити шест нови работни места, като тенденцията е с увеличаване на капацитета на работа новооткритите работни места да надхвърлят 30. В момента дейността се фокусира върху производството на лаваш –  арменски хляб. Предвижда се след проучване на пазарите в България да стартира и изработката на типични сладкарски изделия. 

Предстои същият инвеститор да започне строителството в община Генерал Тошево и на консервна фабрика. За нея вече е издадено строително разрешение. Тя също ще даде възможност за работа на местни хора, като продукцията ще бъде експортно ориентирана.

От общината посочват, че наличието на удобни транспортни връзки с всички краища на страната и близостта до пристанище Балчик, добрата обезпеченост от местни суровини за хранително – преработвателна промишленост и опита на местните специалисти в тази сфера, са в основата на този инвестиционен проекти в общината. НДТ

 


Сходни връзки

АРМЕНСКИ ХЛЯБ ПРОИЗВЕЖДАТ В НОВ СЛАДКАРСКИ ЦЕХ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди