изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:24 EEST
Бареков пред БЛИЦ: Случаят с "Blizoo" е безпрецедентен рекет към нас!    
Новини Случаят с "Blizoo" е безпрецедентен рекет към нас. Това е един ултиматум, пълен с много лъжи, най-вече към българските граждани. Не е имало реални преговори с нас през последните седмици. Напротив – ние получихме един ултиматум, с който бяхме заплашени от "Blizoo", че ако не си продадем трите програми по 20 000 лева на месец, ще бъдем отрязани от тяхната програма. Като дори съществуваше арогантното предложение – ако не искаме да си продаваме програмите, да си дадем само българските мачове за тия пари и да приключим казуса. Това заяви ексклузивно пред БЛИЦ директорът на TV7 Николай Бареков.

“Докато ние искахме да ни се плати една справедлива пазарна цена и то на реален брой абонати. Нещо, което явно "Blizoo" няма как да приемат, поради факта, че укриват доста сериозни данъчни постъпления предвид факта, че укриват своите абонати. Така че просто бяхме изрекетирани. Ние сме жертва, няма какво да направим. Просто сме поставени пред свършен факт. И зрителите на "Blizoo" ще трябва постъпят кардинално и просто да сменят този некоректен оператор, който няма да има нашите програми и няма да има мачовете от българското футболно първенство”, допълни Бареков.

Той бе категоричен: “Повтарям – ние сме жертва. Аз получих ултиматум – да продам трите програми за 20 000 лева, ако не ще бъда изключен. Което се случи. Аз не съм в позицията нито да преговарям, нито да поставям условия. Аз съм просто в случая жертвата. Защото един, който има монопол върху своите зрители, дойде при мен и ми каза: “Виж, досега сме ти плащали по 5000 лева на месец, сега ще ти плащаме малко повече за трите програми". А това, че програмите струват десетки милиони, че в тях има инвестирани много пари за българското футболно първенство, че се правят от 500 души българи с труд, с всеотдайност, с желание, това въобще никого не го интересува. Важното е да се печелят пари на гърба на хората. Според мен това е политиката на "Blizoo". По позната схема – пари, които се изнасят извън страната. Защото там става въпрос за чуждестранни собственици. Аз се запознах с техен представител, изпълнителен директор, с който на първата среща си казахме няколко неща, казахме си как искаме да работим. И оттам нататък всичко приключи”.

“Очевидно е, че тук става въпрос за един монопол, че държиш един брой хора, които като добитък трябва да се съобразяват дали ще им пуснеш една програма или няма да им пуснеш. Какво са виновни потребителите на "Blizoo” , които си плащат едни доста солени такси и сега няма да гледат любимите си мачове, любимата си телевизия? Тези хора не са виновни. Те са просто жертва на един монопол. За жалост има монопол в България, но той не е в нашата телевизия, както стана видно. Нашата телевизия е просто жертва в цялата тази мръсна игра, която се играе – с хората, които си плащат на кабелния оператор”, заяви Николай Бареков.

Екатерина ПЕТРОВА, http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бареков пред БЛИЦ: Случаят с "Blizoo" е безпрецедентен рекет към нас! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди