изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:46 EEST
НОВИНИ ОТ СВЕТОВНИЯ ФУТБОЛ    
СпортНОВИНИ ОТ СВЕТОВНИЯ ФУТБОЛ

ВЕНГЕР ИСКА ДА ПРИВЛЕЧЕ ЙОВЕТИЧ


Нападателят на Фиорентина Стеван Йоветич е бил определен за цел №1 на Арсенал за летния трансферен прозорец, като „артилеристите" са готови да счупят трансферния си рекорд, за да го вземат.
Националът на Черна гора е в полезрението на мениджъра Арсен Венгер от 18 месеца, а скаутите на лондонския тим периодично ходят да го гледат. Според "Дейли Мейл" френският специалист иска 23-годишния стрелец да води атаката на тима му от следващия сезон.
Венгер е наясно, че Йоветич няма да му излезе евтино, като е малко вероятно Фиорентина дори да разглежда оферти на стойност по-малко от 20 млн. паунда. Наставникът на "топчиите" е известен със своята пестеливост, като най-скъпият трансфер на клуба бе привличането на руснака Андрей Аршавин, който дойде на "Емирейтс" от Зенит (Санкт Петербург) срещу 15 млн. паунда. Арсен Венгер обаче има на разположение цели 70 млн. паунда за лятна селекция и е решен да доведе Йоветич в състава си. Това обаче може и да не се случи, ако Арсенал не успее да се класира за участие в Шампионската лига догодина, тъй като тогава бюджетът на французина ще бъде орязан.

 

 

РЕАЛ ПОБЕДИ МАЙОРКА С 5:2

 

Реал (Мадрид) победи като домакин Майорка с 5:2 в мач от 28-ия кръг на футболното първенство на Испания. Инсуе откри резултата за Майорка в 6-ата минута, а в 15-ата аржентинецът Гонсало Игуаин изравни. В 21-ата минута Алфаро отново даде преднина на гостите.
След почивката Реал имаше пълно превъзходство. Кристиано Роналдо с глава в 52-ата минута изравни с 27-ия си гол за сезона. Две минути по-късно с втория си гол в мача Игуаин направи 3:2 за Реал, а в 57-ата минута Йозил доведе резултата до 4:2. Крайното 5:2 за Реал оформи Бензема във втората минута на добавеното време.
За Реал това е 19-а победа за сезона и пета в последните пет мача на отбора. Майорка регистрира 16-а загуба и трета в последните си пет срещи в първенството на Испания. 

 

ЮВЕ ПРЕГРЪЩА ВТОРО СКУДЕТО

 

Отборът на Ювентус записа своята 20-а победа от началото на сезона в Серия „А”, надигравайки с 2:0 като гост състава на Болоня в мач от 29-тия кръг. Мирко Вучинич и Клаудио Маркизио се разписаха след почивката и добавиха ценни три точки в актива на "бианконерите", които вече докосват втори пореден триумф в Калчото. Футболистите на Антонио Конте поведоха с 12 точки пред втория Наполи, който късно вчера игра с Аталанта. С тази победа Юве сложи край и на серията на Болоня от три поредни победи.

Първата интересна и доста спорна ситуация се разигра още в 6-ата минута, когато останаха съмнения, че Киелини игра с ръка в наказателното поле на Ювентус. Секунди по-рано Буфон изпревари Джилардино, а Диаманти опита изстрел, след което топката срещна Киелини и излезе в ъглов удар. Положения за Ювентус преди почивката пък пропиляха Джовинко, Видал и Пирло.

В началото на втората част домакините пратиха топката в мрежата чрез Джилардино, но съдията правилно отмени гола заради засада.

Така се стигна до 61-ата минута, когато Вучинич получи топката от Маркизио, освободи се от бранител и с хубав изстрел откри резултата за радост на гостуващите тифози от Торино. "Бианконерите" заиграха доста по-силно след почивката и заслужено стигна и до втори гол. Той падна в 73-ата минута и този път ролите бяха разменени - Вучинич изведе Маркизио зад отбраната и след точен изстрел в обратния ъгъл резултатът стана 0:2.

 

 

МАН ЮНАЙТЕД ДОКОСВА 20-А ТИТЛА

 

Лидерът във Висшата лига на Англия Манчестър Юнайтед е много близо до рекордна 20-а титла, след като с минимален успех 1:0 над Рединг дръпна с 15 точки на върха в класирането. Възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън стигнаха до успеха с попадение на Уейн Рууни в 21-ата минута на двубоя. Така те се възползваха от грешната стъпка на градския си съперник Манчестър Сити срещу Евертън и вече предвкусват крайния успех в шампионата. Те изиграха много премерено картите си срещу "кралските поданици" и заслужено стигнаха до трите точки, без да блестят много пред 75 хияди зрители на стадион "Олд Трафорд".

В 21-ата минута на мача реабилитираният национал на Англия Рио Фърдинанд нахлу в половината на гостите и намери Уейн Рууни, който стреля извън наказателното поле, топката се отклони в тялото на Алекс Пиърс и излъга вратаря на Рединг Стюърт Тейлър. До края на полувремето и двата отбора имаха редица положения да се разпишат, но така и не се възползваха от тях.

През втората част гостите се откриха още повече и потърсиха изравнително попадение, включвайки в игра още двама нападатели в лицето на Адам Ле Фондре и Ник Блекмън. Техните атаки обаче не стигаха до завършващ удар.

От своя страна и домакините нямаха много шансове да се разпишат, но сякаш по-важно за тях бе запазването на аванса, който бяха завоювали в началото на двубоя. Все пак Робин ван Перси можеше да вкара втори гол, но ударът му в последните минути на двубоя мина над гредата на Тейлър. Въпреки това домакините запазиха аванса си и ликуваха с трите точки, с които техният актив на първото място в класирането стана 74 точки. Гостите пък инкасираха шеста поредна загуба в шампионата, с която остават на предпоследно място в таблицата с 23 точки., на седем от спасителните места.

 

 МАН СИТИ ЩЕ СЕ ПРОБВА ДА ОТМЪКНЕ НЕЙМАР ПОД НОСА НА БАРСЕЛОНА

 

Манчестър Сити ще се опита да измъкне суперзвездата на Сантос Неймар изпод носа на Барселона, твърди "Дейли Мейл". Смята се, че каталунците имат предварителен договор с 21-годишния бразилец, като по силата на това споразумение играчът трябва да се присъедини към Барса през това или следващото лято - след Мондиал 2014. Ако Неймар не спази договорката, ще трябва да плати доста сериозна сума като компенсация. От Сити, разбира се, веднага са готови да покрият тази сума, като освен това ще предложат значително по-добри финансови условия на Неймар, за да го изкушат да премине на "Етихад". От Манчестър Сити ще преминат границата от 50 милиона паунда, за да осъществят сделката.

 МАРАДОНА НАПОМНИ ЗА СЕБЕ СИ И ВКАРА ДВА ГОЛА В ДУБАЙ

Футболната легенда Диего Марадона отново се съблече по екип и вкара два гола в демонстративен турнир в Дубай. 52-годишният аржентинец напомни за футболните си качества в мач между Спортния съвет на Дубай и отбор на дубайския съд. Марадона се включи в отбора на Спортния съвет и вкара попадения от дузпа и пряк свободен удар. Той записа и асистенция за победата с 3:2 на своя отбор. Аржентинецът демонстрира и другата си страна на терена, като получи жълт картон за оспорване на съдийско решение. Марадона бе треньор на дубайския Ал Васъл, но миналия юли бе уволнен заради слаби резултати. През септември Спортният съвет на Дубай го взе на работа със задачата за промотира дубайския футбол по света.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ СВЕТОВНИЯ ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди