изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:40 EEST
Правителството размести почивните дни заради изборите    
Новини Служебното правителство измени приетото през 2012 г. решение за разместване на почивните дни през 2013 г., за да се осигури ефективната подготовка и нормалното провеждане на насрочените за 12 май предсрочни парламентарни избори.

С промяната определеният за неработен ден 2 май (четвъртък) ще се отработва на 18 май (събота), а не както предвиждаше предишното решение – на 11 май, съобщиха от правителствената информационна служба след първото заседание на кабинета.
 
Освен това, правителството възложи на министъра на правосъдието координацията по организационно-техническата подготовка на изборите. Той ще бъде и административно-наказващ орган спрямо областните управители за нарушения на Изборния кодекс, предаде БГНЕС. За изготвянето и публикуването на избирателните списъци ще отговаря вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, а за организирането на вота в чужбина – зам.-министър на външните работи.

Министерският съвет прие и постановление за определяне на тарифата, по която политическите сили ще заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР по време на кампанията.

Цената за минута клип, излъчен по БНТ в различните часови пояси през делничните дни, ще струва между 330 лв. и 2255 лв., а през почивните дни - между 330 лв. и 2800 лв. Встъпителните и заключителните клипове са по 1400 лв. на минута. Хрониките, в чиято цена са включени и разходите за изработка на репортажа, ще струват 920 лв. и 1150 лв. на минута в зависимост от това дали се излъчват в делничен или почивен ден, а цената за минута диспут - съответно 180 лв. и 200 лв.

Излъчването на клип до 30 секунди в радиопредаванията на програма "Хоризонт" на БНР ще струва 150 лв. и 190 лв. според часовия пояс, хрониката - 300 лв. на минута, а диспут – 70 лв. на минута.

Междувременно от "Атака" настояха да участват в заседанието, но не бяха допуснати от охраната. От партията обявиха, че ще поискат писмен отговор защо не им е позволено да влязат, като подчертаха, че са направили такова искане още преди да бъде разпуснат парламентът миналата седмица.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Правителството размести почивните дни заради изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди