изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:59 EEST
Молят приятеля на Бойко Борисов - Христо Стоичков, да оглави народното недоволство    
Политика Националното представителство на студентските съвети (НПСС) предложи на Христо Стоичков да стане водач на гражданското недоволство, а той от своя страна прие с уговорката името му да не бъде "цапано". Преди ден студентите се събраха на езерото "Ариана", където се обединиха в "Движение Орлов мост", чиято цел е да се "противопостави на статуквото в България", а за водач си харесаха именно Стоичков.

В четвъртък го посетиха в зала "Арена Армеец", където той имаше тренировки с детски отбори, за да го попитат дали е съгласен да ги поведе.
 
"Според нас е редно гражданите и гражданското общество да бъдат обединени зад фигури водачи, лидери, които не веднъж са обединявали нацията”, заяви по време на срещата председателят на НПСС Ангел Георгиев.

 "Ако вие бъдете честни, говорите истината, гледате хората в очите, бих си дал съгласието да бъда с вас", каза от своя страна Стоичков. "Но не искам никой да цапа моето име. Достатъчно го цапаха, така че вие като млади хора и млади студенти, които тепърва ще затръгвате напред, ако вие приемете един такъв жест към мен, че ще бъдете честни с мен, ще си дам името. Въобще не ме интересува ни правителство, ни кой ще да е. Аз съм безпартиен. Щом хората са недоволни и протестират, значи има защо", заяви Стоичков.

Предстои нова среща в края на седмицата между студентските съвети и техният водач, на която да избистрят общата си кауза.

Така Стоичков, който в момента е треньор на футболен клуб "Литекс" и почетен консул в Барселона, вече ще се изявява в ново амплоа.

Преди ден от студентската организация поискаха изцяло нов Закон за висшето образование, в който да залегне различен модел на финансиране на държавните висши училища. Студентите настояха и за замразяване на студентските такси и участие в борбата с корупцията в академичните среди.

Студентската организация, която доскоро беше безкритична за управлението на образованието и дори открито защитаваше ресорното министерство, се активизира след като университетите обявиха, че готвят повишение на студентските такси.

Георгиев призова за обединение на студенти и граждани, с цел "търсене на форма за гражданско участие в управлението на страната". "Ядрото на това обединение трябва да бъдат младите хора, а лицето му трябва да бъде човек, който е безпартиен и неопетнен, и който ще бъде новият водач на обществото”, заяви Георгиев.

 "Студентите неведнъж са участвали в протестите и процесите, които са сваляли управление и правителства, и неведнъж са били употребявани”, коментира още той.

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев определи исканията на студентите в частта им за образованието като разумни. "Исканията на студентите са съвсем оправдани. Страх ме е, че в момента няма към кого да бъдат отправени", посочи той. Илчев съобщи, че те ще бъдат разгледани от Академическия съвет на университета. http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Молят приятеля на Бойко Борисов - Христо Стоичков, да оглави народното недоволство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди