изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:18 EET
Секс за бебе – сега му е времето    
ЗдравеПролетта е най-доброто време за секс за бебе. Изследване на израелски учени показва, че в края на зимата и началото на пролетта качеството на спермата на мъжа е най-добро и съответно рисковете за забременяване са най-големи. Това е и причината за традиционния пик на раждане на бебета в края на годината.

Изследването включило данните от лечението за безплодие на 6000 мъже. Според проучването подвижността на сперматозоидите достига максимума си в края на зимата и началото на пролетта като после се снижава. Учените предполагат, че на мъжката фертилност влияе температурата на околната среда.

Нормално се счита, че в 1 мл сперма има повече от 16 млн. сперматозоиди. През зимата този показател можел да достигне 70 млн., а през лятото и есента количеството значително намалявало. Възможно е това да зависи и от продължителността на деня, която влияе на хормоналния баланс на организма.

Лекарите съобщават, че в последните години съществува тенденция за понижаване както на мъжката, така и на женската фертилност. На повече от 20 % от семейните двойки им трябва поне една година за опити за забременяване. Основната причина за женското безплодие е късното майчинство и наднорменото тегло.

При мъжете на фертилността влияят негативно излишните килограми и заседналият начин на живот. В последните години се прибавят и факторите – седящата работа, липсата на хоби, което изисква физическа активност, острите сезонни заболявания от възпалителен характер. Действието на всеки един от факторите е индивидуално.

Има и данни, че качеството на спермата се влошава от храни с прекалено съдържание на наситени мазнини – нещо много характерно за менюто ни през последното десетилетие.

http://www.az-jenata.com

 


Сходни връзки

Секс за бебе – сега му е времето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди