изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:40 EEST
ДЪРЖАВАТА ИСКА ДА СЛОЖИ РЪКА НА ИМУЩЕСТВО НА СЕМЕЙСТВОТО НА ТРАФИКАНТ НА ХОРА    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд вчера е изслушал заключението на вещите лица, изготвили съдебно–автотехническа експертиза, както и 10 свидетели по дело на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу осъден трафикант на хора и негови роднини. Държавата иска да „сложи ръка” на собственост на Димитър М., съпругата му Къймет Д., синът му Исмет М., брат му Шамши Ш. и неговата съпруга Сание Ш., както и на купувачи на техни имоти – Гюрсел Ас., Румяна Хр., Красимира С. и Данаил С.



Делото е заведено, след като е влязла в сила присъда въз основа на споразумение, което 50-годишният Димитър Д. е сключил с прокуратурата във връзка с наказателно дело срещу него. Така той е признат за виновен от Варненския окръжен съд за това, че в периода от януари 2007 г. до ноември 2010 г. в България и Германия е участвал в организирана престъпна група за трафик на хора през границата.

Според комисията, общите приходи на 50-годишния и неговата съпруга за проверявания период възлизат на малко над 8 минимални работни заплати, а разходите им са общо 3 272 минимални заплати. Разликата между тях представлява имущество на значителна стойност, за което експертите приемат, че липсват данни да са от законни доходи и затова може да се предполага, че са от престъпната дейност на Димитър Д.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество претендира да бъдат отнето от Димитър Д. и неговата съпруга имущество на обща стойност 428 347 лв. Иска се още да бъдат обявени за недействителни по отношение на държавата сключени между него и останалите ответници договори за покупко-продажба и за дарение на недвижими имоти.

Димитър и съпругата му твърдят, че част от имуществото е придобито преди 2007 г. като дарения, подаръци, със спечелени от тях средства от бостанджийство, от тях търговска дейност в Полша и т.н. Останалите ответници пък считат, че претенциите на държавата към тях са неоснователни и искат да бъдат отхвърлени.

Представената вчера на заседанието автотехническа експертиза е за пазарната стойност на 4 автомобила, към които има претенции Комисията. По делото са допуснати още съдебно-техническа и строително-техническа експертизи. Първата трябва да изясни  пазарната стойност  на 9 мобилни телефонни апарати и накити, конкретно описани в мотивираното искане. С втората ще бъде определена пазарната цена на 15 недвижими имота. Съдът е дал възможност на вещите лица да ги представят на следващото съдебно заседание, предвид големия обем на работа по тези експертизи. Делото е отложено за 29 април, когато предстои разпит на още двама свидетели. НДТ

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ИСКА ДА СЛОЖИ РЪКА НА ИМУЩЕСТВО НА СЕМЕЙСТВОТО НА ТРАФИКАНТ НА ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди