изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:36 EEST
ПАДНА МАНДАЛОТО ЗА КАРАКУДАТА В ЯЗОВИР ОДРИНЦИ    
Лов и риболов Падна мандалото за каракудата в язовир Одринци – от десетина дни майсторите-въдичари се радват на все по-богат улов и някои от тях вече напълниха първите буркани с хайвер. По традиция в края на март и началото на април язовирът е сред шампионите в България по улов на каракуда.

Най-добрите майстори на въдицата твърдят, че предпочитаната стръв са торен и бял червей, допълнително може да се добави и екстра от бъркано, има готови захранки във всички рибарски магазини. Като най-сполучлив се посочва уловът на линия или на пружина на дъно, засега на плувка се хващат основно  червеноперки, малки каракуди и бабушки. Някои предпочитат собствени рецепти, които обикновено крият от конкуренцията. Въдичари казват, че е нормален улов на ден от по 3-4 килограма и повече каракуда, при това таксата за язовира е само 5 лева.  Щастливци удрят на тази стръв и бяла риба, която е озверяла от глад и гони бясно малки рибета. Очевидци твърдят, че от време на време  във водите се забелязват и трофейни риби.  Най-интересни сред въдичарите са група професионалисти от Варна, които идват на язовир Одринци за удоволствието да хващат сомове и след като си направят снимка с тях да ги пускат отново във водите.

Богатият улов на каракуда в момента е най-вече в района, познат като Баба Алиша, в края на язовира в посока Ботево. Достъпът е възможен от двете страни на водоема, при това с лек автомобил до самите води. Единият е през с. Дончево, а другият е след с. Одринци, през пътят край залесителния  пояс и малинака.

Припомняме и офертата на концесионера на язовира, че за реален сигнал за пуснати във водата мрежи и герими се дава награда от 500 лв. при изваждането им от водата. Телефонът за сигнали е:  0893/34 46 02. 

НДТ

 


Сходни връзки

ПАДНА МАНДАЛОТО ЗА КАРАКУДАТА В ЯЗОВИР ОДРИНЦИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПАДНА МАНДАЛОТО ЗА КАРАКУДАТА В ЯЗОВИР ОДРИНЦИ
Автор: Anonymous да 2013-03-24 @ 23:00 EET
крадеца вика дръжте крадеца-елементарно!  цяла зима "концесионера-бракониер"опасваше язовира смрежи ипродаваше рибата в рибните магазини в добрич и варна. Това концесията е някакъв вид законна форма на бракониерство,а сега 500лв.награда.А усилено се говори,че лицензите за спортен риболов не са му платени,а при това положение на какво основание се събира такса от "само"5лв.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди