изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:01 EET
2 години затвор и 10 000 лв. глоба за кражби получи 43-годишен от с. Оброчище    
Ред и сигурностНаказание 2 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим наложи Районен съд – Балчик, на 43-годишния Б. Г. П. Той е осъден също да заплати глоба в размер на 10 000 лв. 21-годишния В. Г. Ас. от с. Оброчище, община Балчик получи наказание 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Б. П. бе признат за виновен в това, че в края на януари 2012 г. в с. Оброчище, от дома на добричлия, след предварителен сговор с втория подсъдим, в немаловажен случай, е отнел 3 броя алуминиеви рамки за прозорци и една алуминиева сателитна чиния на обща стойност 223 лв., без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата представлява опасен рецидив. На 08.03.2012 г. без редовно писмено позволително той извозва от горския фонд, стопанисван от Държавно ловно стопанство гр. Балчик, 0,4 куб. м дърва от дървесен вид „Ясен”, като престъплението представлява опасен рецидив.

В. Ас. бе признат за виновен, че след предварителен сговор с Б. П., в немаловажен случай е извършил кражбата на алуминиеви рамки за прозорци и на сателитна чиния, като деянието е сторено повторно.

Пресцентърът припомня, че в края на януари 2012 г. Б. П. отишъл късно вечерта в дома на В. Ас. в с. Оброчище и му казал, че през деня видял в двора на пострадалия алуминиева дограма. Б. П. предложил на младежа да отидат да я откраднат и му обещал 50 лв. Спрели пред набелязаната къща, 21-годишният прескочил портичката и влязъл в двора. Б. П. стигнал до там през съседен двор. В задната част на къщата видели складирани алуминиеви рамки за прозорци с дължина 3 м и височина 1,5 м. През съседния двор ги пренесли и сложили в каруцата. С тях натоварили и сателитна чиния с диаметър 1,5 м.

На 08.03.2012 г. по главен път от курортен комплекс „Албена” за с. Оброчище, на кръстовището на бензиностанция „Ромпетрол”, служители на Районно управление „Полиция” спрели за проверка каруца, управлявана от Б. П. Сандъкът на каруцата бил завит с одеяло, под което полицаите открили нарязани на около 50 см дърва за огрев без необходимата горска марка. Подсъдимият обяснил, че ги е събрал в местността „Балтата”. Служителите на реда му разпоредили да откара каруцата до кметството на с. Оброчище. Там бил извършен оглед на пътното превозно средство, а дървата и брадва били иззети като веществено доказателство. За деянието били сигнализирани горските надзиратели. Те констатирали, че нарязаните дървета са около 0,4 куб. м от вида „Ясен”, а добивът им е извършен от отдел на Държавното ловно стопанство гр. Балчик.

По молба на подсъдимите и след като те признаха вината си Районен съд – Балчик, разгледа делото като съкратено съдебно следствие. По този ред е постановено наказанието им, като съдът намали с 1/3 първоначално определеното им.

 


Сходни връзки

2 години затвор и 10 000 лв. глоба за кражби получи 43-годишен от с. Оброчище | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди