изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:56 EEST
Китай вдига културно-увеселителен мегацентър в Пекин    
Китай

Китайски медиен конгломерат, подкрепян от властта, планира да построи нов, освободен от данъци културно-увеселителен център в Пекин за общо 800 млн. долара, с което се надява да даде силен тласък на постепенно нарастващите културни индустрии в страната.



Центърът "Пекински пристан на културата" е дело на компанията Бейжин Гехуа калчъръл дивелъпмънт груп, която е собственост на столичното правителство. Разположена в непосредствена близост до летището в града, зоната ще бълва филмова и телевизионна продукция и изящни изкуства, и ще предлага офиси на фирмите, свързани с творческия бизнес – от луксозни стоки до софтуерен дизайн.

Амбицията на Гехуа е да посее семената на бъдещ културен мегацентър в китайската столица, който да притежава част от характеристиките както на Холивуд, така и на Силициевата долина и нюйоркския Челси.

Очаква се проектът да привлече 50 компании, половината от които чуждестранни. Бизнесът им в "Пекинския пристан на културата" ще възлиза на близо 8 млрд. долара до 2016. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Китай вдига културно-увеселителен мегацентър в Пекин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди