изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:04 EEST
ВМРО, ДСБ и Гергьовден внесоха документи в ЦИК    
ПолитикаВМРО, ДСБ и Гергьовден днес подадоха документи в Централната избирателна комисия за участие на предсрочните избори на 12 май. Всяка от четирите партии внесе много над необходимия по закон минимум от 7 000 подписа. С изключение на ДСБ всяка от партиите е получила предложения да бъде мандатоносител на организации на протестиращите.


Преди да внесат 25 000 подписа в ЦИК поддръжниците на ВМРО отново митингуваха срещу монополите в енергийния, водния сектор и горивата. Към протеста им се присъединиха от движение "Орлов Мост - Промяна" на Янаки Ганчев, които се разгриничиха от форума в Арена "Армеец" вчера. ВМРО обвини премиера Райков и служебното правителство, че се бавят с мерките спрямо държавните регулаторни органи.

"Критики можеш да имаш много, но трябва да действаш. Аз като човек от улицата мога да критикувам всички - от министър-председател до арменския поп! Но самият министър-председател трябва да действа конкретно", подчерта Красимир Каракачанов - председател на ВМРО.

В ЦИК днес подадоха документи и от ДСБ. За участието в предсрочния вот от партията на Иван Костов внесоха папки с над 17 500 подписа. Тъмносините обявиха, че е рано да се каже дали партията им ще влезе в коалиция. От ДСБ коментираха нападките на ГЕРБ, че партията на Костов ще бъде част от нова тройна коалиция с БСП и ДПС.

"Що се отнася до това от ГЕРБ да ме поучават това какво е тройна коалиция, малко са закъснели. Аз съм бил в опозиция на тройната коалиция и знам какво е тройна коалиция. Тези приказки са недостойни", категоричен беше Веселин Методиев - председател на Националния предизборен щаб на ДСБ.

В ранния следобед от партия Гергьовден внесоха точно 11 011 подписа за участие в изборите на 12 май.

"Не сме търсили някаква символика, аз бях последният, който се подписа. Така се падна... жалиме ГРАО да не броят много и да не смятат", каза Любен Дилов - син - партия "Движение Гергьовден".

В типичния си стил Дилов-син допълни, че установил с прискърбие, че партията му отдавна не е млада. Потвърждението било, че от толкова явявания на изборите днес ЦИК е приел документите им без възражения.  http://bnt.bg/Автор: Милен Кирилов
 


Сходни връзки

ВМРО, ДСБ и Гергьовден внесоха документи в ЦИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди