изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:55 EET
ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА МНИМА БУЛКА, МАМИЛА ТУРСКИ ГРАЖДАНИН    
Ред и сигурностВ ареста остава 34-годишния Мехмед Р. Ал. от село Лятно, община Каолиново, а съучастницата му 30-годишната Янка Ат. М. от с. Карапелит, Добричко ще бъде под домашен арест. Това реши Окръжният съд в Добрич. Двамата са обвинени, че за измамили в периода от април 2011 г. до януари 2013 г. турски гражданин и са го завлекли с 141 719 евро.

Янка се свързала по телефона с мъж от гр. Ергани, област Диарбекир, който не я познавал. Заявила, че иска да отиде да живее в Турция и ще се омъжи за него. При следващ разговор му поискала пари за паспорт, самолетен билет, пътни разходи и той й ги изпратил. В многобройни телефонни разговори след това тя отново искала и получила пари за пътуване при него, за лечение, за плащане на други лица. На 3 юли 2012 г. турският гражданин пристигнал в България и я потърсил в плевенското село Ясен, където тя твърдяла, че живее. Там му казали, че няма такова момиче и той съобщил за измамата в посолството на Република Турция. Част от разговорите били проведени с Мехмед Ал., който се представял за служител на летище София и обяснявал за какви плащания са необходими част от парите. На 14 март тази година Районният съд в Добрич е определил за двамата измамници мярка за неотклонение задържане под стража, която те обжалвали пред окръжния съд.

Съдът е решил, че жалбата на Мехмед е неоснователна и е отказал той да напусне ареста. Според магистратите, той е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление. Предвид сериозната сума, която е получил от турския гражданин, съдът счита, че има опасност той да се укрие. Съдът не е приел като основателни обясненията му, че има семейство и бизнес, за който трябва да се грижи, тъй като те не са му попречили да извърши престъплението. С тези мотиви Окръжният съд е потвърдил задържането под стража на Мехмед Ал. Той обаче е променил мярката за неотклонение на Янка М. и тя е пусната под домашен арест. Съдът е отчел, че тя има чисто съдебно минало, омъжена е и има малолетни деца, срещу нея няма други наказателни производства. Освен това, съдът е взел предвид, че тя има постоянен адрес на местоживеене и е съдействала на разследващите органи. Съдът е решил, че мярка за неотклонение домашен арест за Янка би дала възможност за ефективно провеждане на разследването. Актът на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест. НДТ

 


Сходни връзки

ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА МНИМА БУЛКА, МАМИЛА ТУРСКИ ГРАЖДАНИН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА МНИМА БУЛКА, МАМИЛА ТУРСКИ ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2013-03-25 @ 17:02 EET
Ami bravo!Sega mangalkata 6e prod1ljava da l1je drugi i 6e si ostane s 4isto minalo!K1kva s1debna sistema imame samo nali-izvle4e 141000 ot 4oveka i ni luk qla ni luk mirisala.Zna4i vseki moje da zabogatee s izmama,to4no kato taq mangalka.



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди